На Херсонщині відбулося засідання круглого столу з представниками забійних підприємств
опубліковано 09 квітня 2019 року о 12:30

На Херсонщині пройшло засідання круглого столу з питань застосування вимог національного законодавства, яке регулює забій тварин та поводження з непереробленими харчовими продуктами тваринного походження, і запровадження системи управління безпечності харчових продуктів на забійних підприємствах за принципами НАССР.

Участь у круглому столі взяли спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській, начальники районних та міських управлінь Держпродспоживслужби, офіційні ветеринарні лікарі, які здійснюють контроль на забійних підприємствах, а також керівники і представники забійних підприємств Херсонщини.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко відзначив систематичність заходів з актуальних питань, які турбує бізнес, а також готовність Служби до конструктивного діалогу з підприємцями.

«Ми закликаємо всіх дотримуватися норм закону, спільно контролювати всі процеси на забійних підприємствах, агропродовольчих ринках з виробництва і обігу неперероблених продуктів тваринного походження. Зі свого боку, ми готові надати методичну, методологічну, консультативну допомогу для ефективної роботи підприємців», - наголосив Сергій Шевченко.

Окремо начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Віталій Боярський зупинився на законодавстві України, яке регулює забій тварин, а саме: «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин» у частині видачі ветеринарних документів, проведенні передзабійного огляду і ветеринарної експертизи продуктів забою, нанесення позначки придатності, а також на повноваженнях та обов'язках офіційних ветеринарних лікарів, які здійснюють контроль на забійних підприємствах.

Він нагадав, що відповідно до вимог чинного законодавства з вересня поточного року запровадження системи управління безпечності харчових продуктів за принципами НАССР, стане обов'язковим для всіх операторів ринку, у тому числі й дрібних.

Також, було наголошено, що дотримання вимог законодавства стосовно діяльності забійних підприємств з боку операторів ринку, проведення якісного фахового контролю органами державного нагляду є вагомим фактором у зменшенні ризику занесення на територію області  африканської чуми свиней, тому особливої актуальності набуває роз'яснювальна робота на упередження на початку нового курортно-туристичного сезону на Херсонщині.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux