На виконання рішення Херсонської обласної ДНПК державними інспекторами Держпродспоживслужби області проведено збір інформації щодо місць реалізації продукції забою свиней у місті Каховка.
За результатами збору інформації, Каховським районним управлінням було ініційовано проведення позапланових перевірок. Під час цих перевірок були відібрані зразки м’яса свиней для проведення лабораторних досліджень. У магазинах м'ясо реалізовувалось без необхідних документів, невідомого походження, не забезпечено дотримання температурного режиму для реалізації продукції, не ведеться результативна з обґрунтованою періодичністю боротьба зі шкідниками та гризунами. У пробах м’яса з двох магазинів виявили бактерії групи кишкової палички, ті самі бактерії виявили і у змиві в одному з магазинів.
Фахівці Служби прийняли рішення про тимчасове призупинення роботи двох операторів, на власників складені адміністративні матеріали для притягнення до адміністративної відповідальності.