На Буковині за першу декаду вересня фахівці Держпродспоживслужби області здійснили понад 1250 обстежень суб’єктів господарювання щодо дотримання ними карантинних вимог
опубліковано 11 вересня 2020 року о 15:52

За першу декаду вересня фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області провели роз’яснювальну роботу на 1258 об’єктах, з яких 1125 – спільно з працівниками Нацполіції, Державна служба України з надзвичайних ситуацій та органами місцевої влади. Окрім того, фахівці Служби здійснювали профілактичні та протиепідемічні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції на об’єктах нагляду, згідно з дорученнями Кабінету Міністрів, Держпродспоживслужби України, рішень комісій ТЕБ та НС обласного й місцевих рівнів, рішень штабів із ліквідації надзвичайних ситуацій, постанов головного державного санітарного лікаря України, на агропродовольчих ринках, у закладах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, громадського харчування, в перукарнях і салонах краси та в інших установах.

Загалом, за результатами проведених моніторингів, було складено 45 (зокрема Нацполіцією – 5) протоколів про адміністративне порушення, надано 3 приписи щодо необхідності дотримання карантинних обмежень суб’єктами господарювання та 130 рекомендацій.

Так, відповідно до постанов головного державного санітарного лікаря № 14, 21, 34, здійснено 49 перевірок за дотриманням протиепідемічних обмежень на ринках області, складено 12 протоколів, надано 7 пропозицій.

Також проведено моніторингові обстеження щодо дотримання протиепідемічних вимог у 275 закладах торгівлі харчовими продуктами. Були виявлені порушення на 52 об’єктах, складено 24 протоколи про адмінправопорушення, надано 28 пропозицій.

Крім того, перевірено 372 магазини з реалізації непродовольчих товарів, виявлено порушення в 43 з них та, відповідно, надано пропозиції щодо їх усунення.

Разом з тим, перевірено дотримання карантинних обмежень у 185 закладах громадського харчування, зафіксовано порушення у 22, складено 3 протоколи й надано 19 пропозицій.

Також фахівці проінспектували 87 навчально-виховних закладів області, у 24 із них були недоліки, складено 3 протоколи, надано 3 приписи та 21 пропозицію.  

Окрім того, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області обстежили 201 одиницю громадського транспорту, виявили 1 порушення та оформили 1 протокол.

Також перевіряли інші об’єкти критичної інфраструктури. Загалом обстежено 89 об’єктів, зафіксовано 14 порушень. За їхніми результатами складено 2 протоколи та надано 12 пропозицій.  

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux