На Буковині через коронавірус посилили обмежувальні заходи: миють вулиці, зупинено рух транспорту, працює волонтерський штаб
опубліковано 18 березня 2020 року о 14:41

На засіданні обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації розглянули ситуацію в Чернівецькій області щодо протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції. Було вирішено ввести додаткові та посилити вже запроваджені обмежувальні заходи.

Головному управлінню Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, Департаменту охорони здоров'я ОДА, УДСНС, ГУ Нацполіції доручено розгорнути 5 карантинно-епідеміологічних постів (у Звенячині Заставнівського району, Атаках Хотинського району, Оршівцях Кіцманського району, Вижниці та Новодністровську) з метою обмеження в’їзду та виїзду на територію області та 2 пости в селі Топорівці Новоселицького та Грозинці Хотинського районів.

На цих постах запроваджено цілодобове (двозмінне – по 12 годин зміна) чергування працівників Національної поліції, Управління ДСНС, ГУ ДПСС, медиків, котрі здійснюють превентивні заходи, дезінфекцію транспортних засобів, вимірюють температуру у водіїв та пасажирів.

Крім того, на карантинно-епідеміологічних постах виконують інформаційно-роз’яснювальну роботу: розповідають громадянам про правила безпеки, які можуть допомогти вберегтися від коронавірусу.

Водночас продовжують працювати мобільні групи за участю представників ГУ ДПСС, УДСНС та Нацполіції, котрі перевіряються стан дотримання карантинних обмежень у закладах торгівлі, громадського харчування, на підприємствах та інших установах.

Працюють продуктові магазини та окремі сектори місцевих ринків (з продуктами), аптеки.

Суб'єктам господарювання надані роз'яснення щодо обов'язковості проведення дезобробки на робочих місцях та суворого дотримання гігієни під час обслуговування громадян.

У зв'язку з запровадженням карантину, призупинено транспортне сполучення (залізничне та автобусне). Згідно з рішенням міського голови  громадський транспорт у Чернівцях із 18 березня не курсує.

У комплексі заходів, спрямованих на протидії поширенню коронавірусу на території регіону, також і миття вулиць у населених пунктах із використанням спецрозчинів. Таку обробку, зокрема в Чернівцях, здійснюють тричі на день. У районах області також уже кілька днів поспіль миють вулиці.

Крім того, у Чернівецькій області припинено роботу 6 КПП.

Працює цілодобова гаряча лінія для інформування людей про отримання медичної допомоги в разі появи симптомів, схожих на коронавірус (066 084 93 13; 098 496 62 02; 099 224 96 61).

В області почав роботу волонтерський штаб, який допомагає літнім людям із забезпеченням продуктами, ліками та деззасобами.

Зусилля профільних служб та управлінь області зосереджені на максимальному обмеженні контактування людей, щоб мінімізувати ризики розповсюдження COVID-19.

Наразі в Чернівецькій області лабораторно підтверджено 10 випадків захворювання коронавірусною інфекцією. Одна людина померла (33-річна жінка). А чоловік, у якого діагностовано перший випадок COVID-19 в Україні, отримав перший негативний результат. Через деякий час у нього візьмуть зразки для повторного дослідження. Якщо результат буде негативним, можна буде говорити про одужання пацієнта.

Поточна інформація щодо проведених заходів із профілактики поширення захворювання на коронавірусну інфекцію Держпродспоживслужбою регулярно розміщується в рубриці «Санепідситуація».

Інформація станом 17.03.2020 – за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux