На Кіровоградщині вживаються профілактичні заходи з метою запобігання поширення коронавірусу
опубліковано 18 березня 2020 року о 17:10

На Кіровоградщині відбулося позачергове засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У засіданні взяв участь начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук.

За результатами засідання учасники зібрання визначили низку обмежувальних заходів. Серед них:

- заборона регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученнях;

- перевезення понад 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, який виконує регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах;

- перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному та дальньому) до прийняття окремого рішення.

Також було заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб.

Повинні тимчасово припинити свою роботу заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури тощо. Дозволено лише надавати послуги з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Водночас дозволена торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна продовжувати здійснювати банківську та страхову діяльність.

На громадському транспорті продовжується проведення профілактичних заходів (щоденна обробка транспорту з використанням миючих та дезінфікуючих засобів).

Також, було посилено контроль за системами водопостачання та водовідведення населених пунктів.

На дотриманні свідомого підходу до організації роботи закладів в умовах карантину була акцентована увага керівників підприємств під час засідання Економічної ради області, яка відбулася за участю начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Олени Черненко. Йдеться про максимальне обмеження масового скупчення людей (особливо в малих приміщеннях), використання дистанційної та інших фори організації роботи, що мінімізують контакти, дотримання рекомендацій щодо запровадження ряду протиепідемічних заходів, пов’язаних з поширенням коронавірусу COVID-19 тощо.

Про роботу підприємств в умовах запровадження протиепідемічних заходів йшла мова й під час зустрічі з перевізниками громадського транспорту. Присутнім нагадали про необхідність дотримання правил особистої гігієни водіями транспортних засобів, а також миття і дезінфекцію самого транспорту.

Так, в м. Кропивницький послуги з перевезення надають 8 приватних перевізників (300 одиниць транспорту) та КП «Електротранс» (32 тролейбуси, 26 автобусів). Дезінфекцію транспортних засобів проводять тричі на день з використанням дезінфікуючих засобів. Систематичне, правильне проведення миття і дезінфекції транспорту, його внутрішнього облаштування забезпечує задовільний санітарний стан та зменшує забрудненість контактних поверхонь для пасажирів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux