Контроль за станом питного водопостачання населених пунктів Херсонського району
опубліковано 20 березня 2024 року о 16:21

Херсонським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проводиться щоденна робота у сфері державного санітарно-епідемічного нагляду за станом питного водопостачання населених пунктів.

Після підриву російськими військами Каховської ГЕС значна частина свердловин зазнала підтоплення. Одна з найактуальніших тем сьогодення деокупованих територій  Херсонщини – безпечне питне водопостачання населення.

Наразі водопостачання населення Херсонського району забезпечують 28 комунальних підприємств 6 територіальних громад.

Завдяки співпраці фахівців Херсонського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з керівниками підприємств питного водопостачання налагоджена робота щодо систематичного контролю за якістю питної води шляхом проведення лабораторних досліджень.

У випадку встановлення невідповідностей в результаті лабораторних досліджень питної води вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до питної води, призначеної для споживання людиною» вживаються невідкладні заходи реагування відповідного чинного законодавства.

З метою забезпечення контролю за усуненням причин і умов виникнення та поширення інфекційних захворювань підприємствами питного водопостачання розпочато проведення планової профілактичної дезінфекції, промивки водопровідних мереж.

Фахівцями Херсонського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області постійно вживаються заходи з інформування населення щодо профілактики інфекційних захворювань, гострих кишкових інфекцій, у тому числі холери, отруєнь.

Вжиття профілактичних заходів, систематичний контроль за санітарною та епідемічною ситуацією продовжується.

Випадків епідемічних ускладнень не зареєстровано, інформації про події та ситуації, що становлять загрозу життю і здоров’ю, санітарному та епідемічному благополуччю населення Херсонського району не надходило.

Робота в даному напрямку триває, ситуація перебуває під постійним контролем фахівців державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux