Сумщина: тривають комісійні обстеження захисних споруд цивільного захисту закладів освіти Путивльської громади
опубліковано 20 березня 2024 року о 16:15

Спеціалісти Конотопського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області продовжують брати участь у комісійних обстеженнях будівель (споруд, приміщень) закладів освіти для визначення їхньої можливості використання як найпростіших укриттів.

Відповідно до Закону України від 06.09.2022 № 2573-ІХ «Про систему громадського здоров’я», органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, власники та адміністрація закладів освіти та фізичні особи, які організовують або здійснюють навчальний та виховний процес, зобов’язані забезпечити умови, що відповідають вимогам державних медико-санітарних нормативів та правил, здійснювати заходи, спрямовані на збереження і зміцнення здоров’я, популяризацію здорового способу життя. Обладнання найпростіших укриттів має забезпечувати можливість безперервного перебування в них населення упродовж не менше 48 годин.

Спільно з органами місцевого самоврядування здійснено чергове обстеження стану укриттів закладів освіти на території Путивльської громади, де освітній процес проводиться за змішаною формою навчання.

Оцінюючи стан укриття, яке може використовуватися у разі небезпеки, спеціалісти Держпродспоживслужби у межах своєї компетенції та повноважень надають консультативно-методичну допомогу суб’єктам господарювання щодо неухильного дотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів, дезінфекційного режиму, створення безпечних і здорових умов для навчання і перебування, а також здійснення інших заходів, спрямованих на запобігання захворюванням, отруєнням, травмам, тощо. Задля безпечної організації освітнього процесу спеціалісти звернули особливу увагу на забезпечення захисних споруд водопостачанням та водовідведенням, вентиляцією, обігрівом, освітленням, доступом до мережі Інтернет, засобами надання медичної допомоги.

За результатами обстежень складені комісійні акти оцінки об’єкта щодо можливості його використання як найпростішого укриття за встановленою формою. Адміністрації закладів надані відповідні рекомендації щодо покращення умов перебування в укриттях.

Наразі роботи з питань створення безпечного освітнього середовища у навчальних закладах тривають.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux