Якісне харчування у школах – інвестиція у здоров’я наших дітей. Саме тому контроль за безпечним та якісним харчуванням дітей в закладах освіти є одним з пріоритетних напрямів роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.
Фахівцями Одеського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, відповідно до графіку перевірок, прийнято участь у комісійних обстеженнях організації харчування в освітніх закладах міста Одеси.
Під час обстеження харчоблоків освітніх закладів зверталася увага на стан матеріально-технічної бази харчоблоків (нормативна забезпеченість технологічним і холодильним обладнанням, кухонним і столовим посудом, розробним інвентарем), наявність документації на харчові продукти, яка засвідчує їх якість та безпечність, створення належних умов для дотримання дітьми і персоналом правил особистої гігієни.
Під час обстежень навчальних закладів надано поради вчителям та медичним працівникам щодо проведення освітньої роботи серед учнів з питань формування навичок здорового харчування, важливості корисного та різноманітного раціону.