Колегія Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області визначила основні вектори подальшої роботи щодо підтримки біологічного благополуччя на регіональному рівні

опубліковано 06 жовтня 2025 року о 16:30

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін долучився до засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області. У засіданні, окрім членів колегії, взяли участь керівники районних управлінь Держпродспоживслужби, державних ветеринарних лікарень, лабораторій та їхніх філій. 

Порядок денний включав опрацювання широкого спектра актуальних питань за ключовими функціональним напрямами роботи Головного управління, зокрема:

  • виконання протиепізоотичних заходів (у тому числі вакцинація проти сказу); 
  • здійснення заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів;
  • стан ідентифікації сільськогосподарських тварин (у розрізі районів);
  • процедура розслідування повідомлень, що надійшли по каналам системи RASFF;
  • результати розслідування спалахів гострих кишкових захворювань;
  • огляд результатів комісійних обстежень закладів освіти;
  • аналіз діяльності з реєстрації сільськогосподарської техніки;
  • реалізація державної політики у сферах карантину та захисту рослин;
  • здійснення державного ринкового та метрологічного нагляду;
  • контроль за рекламою та виконанням антитютюнового законодавства;
  • контроль за виконання вимог щодо встановлення та застосування державних регульованих цін на лікарські засоби.

Сергій Захарін повідомив, що за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука здійснюється комплекс заходів, спрямованих на підтримку належної інституційної спроможності територіальних органів. Забезпечується безумовне виконання законодавства у сферах ветеринарної медицини, безпечності харчових продуктів, карантину та захисту рослин, дотримання санітарного законодавства. Виконуються роботи щодо цифрової трансформації служби – розроблено проекти нормативно-правових актів для запуску порталу Держпродспоживслужби та платформи eFood, яка має об’єднати функціонал різних інформаційних систем.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Володимир Білик звернув увагу на необхідність оперативного та ефективного опрацювання ключових біологічних ризиків, що проявляються на регіональному рівні. Зокрема, здійснюються заходи щодо гармонізації національного законодавства до вимог ЄС, що є чинником подальшої європейської інтеграції України. Відтак, активно впроваджуються процедури та механізми, які розроблені або адаптовані з урахуванням стандартів Євросоюзу.  

Доповідачі ретельно проаналізовали конкретні результати з виконання перспективних завдань і заходів щодо підтримки епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя (у тому числі у розрізі окремих районів та громад).

«Працівники Держпродспоживслужби Львівщини працюють в нестандартних умовах. Зокрема, дається взнаки загострення епізоотичної ситуації в деяких європейських країнах. Відтак, області в західній частині країни мають вживати додаткових профілактичних заходів. Окрім того, об’єктивно проявляється збільшення потоку громадян і вантажів, що створює додаткове навантаження на наявну інфраструктуру. Проте, не дивлячись на об’єктивні труднощі, в регіоні підтримується належний стан епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя. Колегія Головного управління Держпродспоживслужби   у Львівській області визначила ключові напрями протидії ризикам біологічної природи на регіональному рівні. Я переконаний, що прийняті вами рішення сприятимуть посиленню біологічної безпеки на території Львівської області», - зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux