Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін долучився до засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області. У засіданні, окрім членів колегії, взяли участь керівники районних управлінь Держпродспоживслужби, державних ветеринарних лікарень, лабораторій та їхніх філій.
Порядок денний включав опрацювання широкого спектра актуальних питань за ключовими функціональним напрямами роботи Головного управління, зокрема:
Сергій Захарін повідомив, що за дорученням Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука здійснюється комплекс заходів, спрямованих на підтримку належної інституційної спроможності територіальних органів. Забезпечується безумовне виконання законодавства у сферах ветеринарної медицини, безпечності харчових продуктів, карантину та захисту рослин, дотримання санітарного законодавства. Виконуються роботи щодо цифрової трансформації служби – розроблено проекти нормативно-правових актів для запуску порталу Держпродспоживслужби та платформи eFood, яка має об’єднати функціонал різних інформаційних систем.
Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Володимир Білик звернув увагу на необхідність оперативного та ефективного опрацювання ключових біологічних ризиків, що проявляються на регіональному рівні. Зокрема, здійснюються заходи щодо гармонізації національного законодавства до вимог ЄС, що є чинником подальшої європейської інтеграції України. Відтак, активно впроваджуються процедури та механізми, які розроблені або адаптовані з урахуванням стандартів Євросоюзу.
Доповідачі ретельно проаналізовали конкретні результати з виконання перспективних завдань і заходів щодо підтримки епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя (у тому числі у розрізі окремих районів та громад).
«Працівники Держпродспоживслужби Львівщини працюють в нестандартних умовах. Зокрема, дається взнаки загострення епізоотичної ситуації в деяких європейських країнах. Відтак, області в західній частині країни мають вживати додаткових профілактичних заходів. Окрім того, об’єктивно проявляється збільшення потоку громадян і вантажів, що створює додаткове навантаження на наявну інфраструктуру. Проте, не дивлячись на об’єктивні труднощі, в регіоні підтримується належний стан епізоотичного, фітосанітарного та санітарно-епідемічного благополуччя. Колегія Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області визначила ключові напрями протидії ризикам біологічної природи на регіональному рівні. Я переконаний, що прийняті вами рішення сприятимуть посиленню біологічної безпеки на території Львівської області», - зазначив Сергій Захарін.