Кіровоградщина: здобувачам освіти - належні та безпечні умови харчування в навчальних закладах
опубліковано 17 квітня 2023 року о 12:05

На виконання Плану заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі на 2023 рік, затвердженого розпорядженням Кабміну від 24 лютого 2023 року № 174-р, та відповідного обласного плану заходів спеціалісти Держпродспоживслужби в Кіровоградській області здійснюють роз'яснювальну роботу з питань реформування системи шкільного харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок у здобувачів освіти.

Так з метою попередження виникнення випадків та спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в організованих дитячих колективах фахівці районних управлінь Держпродспоживслужби області спільно з органами місцевого самоврядування здійснюють комісійні обстеження харчоблоків закладів освіти. За результатами таких обстежень визначається потреба у проведенні ремонтних робіт, поновленні або заміні технологічного та холодильного обладнання, посуду та іншого інвентарю, розширенні асортименту продуктів харчування для здобувачів освіти. Так, в 9 закладах загальної середньої освіти з початку поточного року провели роботи з модернізації харчоблоків, а саме:

  • проведено поточний ремонт харчоблоку (Благовіщенська ТГ),
  • встановлено нове технологічне обладнання (Долинська ТГ та Заваллівська ТГ),
  • придбано кухонний та столовий посуд (1 заклад у Благовіщенській ТГ та 5 закладів у Заваллівській ТГ).

Для вирішення питання забезпечення питною водою гарантованої якості в заклад освіти Новгородківської ТГ закуплено та встановлено очищувальну систему.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області спільно з органами місцевого самоврядування продовжують проведення комісійних обстежень закладів освіти з метою надання методичної допомоги для впровадження стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища, забезпечення створення належних та безпечних умов дляперебування здобувачів освіти та запобігання виникненню гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в організованих колективах.

Окрім того під час обстежень з персоналом закладів освіти проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота щодо дотримання законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення та поводження з харчовими продуктами. Наразі проведено 829 таких бесід.

На малюнку зображені учасники заходу На малюнку зображені учасники заходу На малюнку зображені учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux