Кіровоградщина: питання підготовки закладів освіти до нового навчального року обговорили під час зустрічей з освітянами
опубліковано 29 серпня 2023 року о 15:49

Незабаром в області розпочинається новий навчальний рік, тож наразі триває підготовка до нього. Зокрема фахівці Держпродспоживслужби в області здійснюють позапланові заходи державного нагляду (контролю) в закладах освіти, беруть участь у нарадах та проводять роз’яснювальну роботу для працівників навчальних закладів щодо дотримання вимог чинного законодавства.

Такі зустрічі були організовані управлінням освіти Кропивницької міської ради та відділом освіти Олександрівської селищної ради. В ході спілкування присутні обговорили основні питання щодо забезпечення вимог у сфері безпечності та якості харчових продуктів і санітарного законодавства.

Фахівці Держпродспоживслужби у своїх виступах зауважили, що для збереження здоров’я дітей, уникнення випадків гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь важливо дотримуватись гігієнічних вимог до харчоблоків (підтримання їх чистого та робочого стану тощо) та продуктів харчування (приймання продукції лише з відповідними супровідними документами, дотримання термінів реалізації, правил зберігання та обробки продукції, товарного сусідства, температурного режиму і т.д.). Нагадали присутнім і про те, що на об’єктах мають функціонувати постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

З питань дотримання санітарного законодавства, представникам закладів освіти роз’яснили основні вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який визначає норми облаштування території, вимоги до будівель та приміщень, водопостачання, водовідведення та опалення, повітряно-теплового режиму, освітлення, шуму та вібрації, організації освітнього процесу, харчування, медичного обслуговування, а також вимоги до санітарного і спеціального одягу та особистої гігієни працівників.

Також на нарадах розглянули важливі аспекти щодо ведення документації з організації харчування, звернули увагу на необхідність планування меню з урахуванням технологічної документації на страви та вироби з дотриманням норм харчування відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux