Кіровоградщина: основні питання щодо захисту прав споживачів та здійснення державного ринкового нагляду обговорили з підприємцями області
опубліковано 04 травня 2023 року о 13:42

З метою надання консультацій громадянам та суб’єктам господарювання щодо законодавства про захист прав споживачів фахівці управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби в Кіровоградській області провели виїзні навчальні семінари із суб’єктами господарювання Олександрійського та Кропивницького районів.

Начальник управління Віра Сухопарова зосередила увагу підприємців на суттєвих змінах у Законі України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» в частині заборони куріння, вживання та використання пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, трав’яних виробів для куріння, тютюнових виробів, кальянів, електронних сигарет та предметів, пов’язаних з їх вживанням. Доповідач детально зупинилася на визначенні громадських місць, де куріння заборонено, та на штрафних санкціях, які передбачені за порушення вимог Закону.

Крім цього Віра Сухопарова акцентувала на обов’язковому рекламуванні товарів/послуг державною мовою та забороні незаконного використання в рекламі тематики Збройних сил України, оборони України та інших знакових символів, які стосуються відбиття російської агресії.

Начальник відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг Лілія Буднікова поінформувала присутніх про особливості реалізації складної побутової техніки, зокрема в частині дотримання гарантійних зобов’язань, та звернула увагу на норми чинного законодавства щодо обмеження обігу пластикових пакетів.

Також перед суб’єктами господарювання виступив начальник відділу ринкового та метрологічного нагляду Сергій Горовой, який зосередив увагу на особливостях здійснення державного ринкового нагляду та вимогах щодо оформлення маркування до товару, супровідних документів тощо.

В ході обговорення підприємці мали змогу поспілкуватися з фахівцями, отримати відповіді на свої запитання.

На малюнку зображені учасники заходу На малюнку зображені учасники заходу На малюнку зображені учасники заходу На малюнку зображені учасники заходу На малюнку зображені учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux