Кіровоградщина: обстеження стану укриттів у закладах, установах та багатоквартирних житлових будинках
опубліковано 21 серпня 2023 року о 15:35

На виконання розпорядження начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації щодо функціонування об'єктів фонду захисних споруд цивільного захисту в області фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області здійснено обстеження стану облаштування та доступності для населення укриттів у закладах, установах та багатоквартирних житлових будинках Долинської міської та Устинівської селищної територіальних громад Кропивницького району, відповідальним за контроль підготовки яких було визначено начальника Головного управління Держпродспоживслужби області.

Варто зауважити, що для збереження життя людей, доступ до таких укриттів під час сигналу «Повітряна тривога» має бути безперешкодним в денний та нічний час. Також їх облаштування вимагає забезпечення найнеобхіднішими умовами перебування в перші 48 год. У підготовці задіюються всі установи, заклади, підприємства, будівлі тощо, якщо навіть приміщення перебуває в оренді чи приватній власності.

В Устинівській селищній громаді обладнані 16 захисних споруд цивільного захисту, в Долинській міській громаді – 69. До облаштування укриттів залучені заклади охорони здоров'я, освіти, підприємства, установи, ЖЕО та місцеві мешканці.

Під час здійснених обстежень перевірялись питання щодо організації укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту в умовах дії воєнного стан та стану їх готовності. За результатами обстежень виявлено, що в цілому більшість укриттів у закладах, установах облаштовані та укомплектовані всім необхідним: наявні покажчики руху до укриттів, таблички про місцезнаходження споруди, її балансоутримувача, номер телефону особи, відповідальної за утримання та експлуатацію споруди, наявний постійний доступ для населення, є освітлення, в тому числі альтернативне (ліхтарі, свічки, генератор), забезпечені питною та технічною водою, за відсутності централізованого водопостачання є виносні баки для нечистот, в окремих укриттях облаштовані унітази, рукомийники, встановлені необхідні меблі (стільці, столи тощо), є засоби надання медичної допомоги, шанцевий інструмент. Але є укриття, які потребують невідкладного облаштування та суттєвого оснащення, особливо у багатоквартирних житлових будинках.

Результати обстежень обговорені з органами місцевого самоврядування та балансоутримувачами, проводяться відповідні роботи щодо покращення санітарно-технічного та санітарно-гігієнічного стану приміщень укриттів та необхідного обладнання в них.

 


На фото – укриття Долинської міської та Устинівської селищної територіальних громад Кропивницького району На фото – укриття Долинської міської та Устинівської селищної територіальних громад Кропивницького району На фото – укриття Долинської міської та Устинівської селищної територіальних громад Кропивницького району На фото – укриття Долинської міської та Устинівської селищної територіальних громад Кропивницького району
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux