Кіровоградщина: навчальні заклади Голованівського району готуються до нового навчального року
опубліковано 25 липня 2024 року о 10:14

Фахівці Голованівського районного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області продовжують інформаційну роботу з підготовки закладів освіти до початку нового навчального року, зокрема щодо забезпечення втілення заходів, визначених обласною програмою «Реформування шкільного харчування до 2027 року», схваленою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 жовтня 2023 року.

У рамках впровадження в закладах освіти Голованівського району Стратегії реформування системи шкільного харчування на базі Побузького ліцею Побузької селищної ради пройшла семінар-нарада з фахівцями у сфері безпечності харчових продуктів та здійснення контролю за дотриманням санітарного законодавства для представників закладів освіти району та відповідальних за організацію харчування дітей.

Зі вступним словом до учасників семінару звернувся начальник Голованівського районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини Радій Коломійчук. Він наголосив, що наразі все ще залишається проблемним питанням оновлення харчоблоків та технологічного обладнання в закладах освіти. Водночас запорукою досягнення позитивних результатів в організації якісного і безпечного харчування школярів є здійснення належного нагляду та контролю за всіма процесами. Тож Держпродспоживслужба разом зі здійсненням контрольно-наглядових заходів також проводить системне навчання з керівниками закладів освіти, працівниками харчоблоків, медичним персоналом, надає методичну допомогу щодо забезпечення дотримання вимог системи НАССР, чинного санітарного законодавства тощо.

До заходу долучилася директор Побузького ліцею Ірина Гаврищенко, яка поділилася з колегами практичним досвідом та ознайомила з роботою харчоблоку. Вона детально зупинилась на процесах дотримання гігієнічних вимог до харчоблоку і організації харчування, дотриманні вимог до закупівлі продуктів харчування, функціонуванні в закладі системи безпечності харчових продуктів НАССР.

Зазначимо, що Побузький ліцей, на базі якого проходила зустріч, оснащено сучасним технологічним та холодильним обладнанням для дотримання технологічних процесів під час приготування страв, зберігання харчових продуктів та дотримання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

Учасники зустрічі також оглянули захисну споруду цивільного захисту на території ліцею, відповідність її облаштування та оснащення встановленим критеріям для безпечного перебування учнів в укритті. Укриття забезпечене водопостачанням та водовідведенням, сучасною вентиляцією, обігрівом, освітленням, інтернетом, засобами надання медичної допомоги.

В інших приміщеннях ліцею наразі тривають ремонті та підготовчі роботи до початку нового навчального року.


       

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux