Кіровоградщина: безпечність харчових продуктів – важливий аспект у роботі Держпродспоживслужби
опубліковано 03 листопада 2022 року о 16:05

Спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Кіровоградщини, до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, здійснили 109 позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів. За порушення законодавства було складено 18 приписів, а також притягнуто до адміністративної відповідальності 1 особу.

Державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках області проведено більше 224 223 експертиз харчових продуктів та 458 399 лабораторних досліджень.

За результатами досліджень, близько 3,94 т м’яса і субпродуктів, молочної продукції, риби, овочів, меду, яєць та інших продуктів не допущено до реалізації. Майже 2,351 т вищезазначених харчових продуктів направлено на знешкодження та 1,086 т утилізовано, в тому числі направлено на утилізацію 0,503 т субпродуктів.

Також, у виробників нашої області фахівці відібрали для дослідження 155 зразків харчової продукції та сировини, 1 255 зразків продуктів рослинного походження та 7 зразків рибної продукції.

За результатами проведених досліджень, відповідно до експертних висновків Кіровоградської регіональної державної лабораторії, 6 зразків відібраної рослинної продукції не відповідали нормативам за вмістом нітратів.

Зазначимо, що працівники державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби області в межах своєї компетенції постійно взаємодіють з адміністрацією ринків: здійснюють державний ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за виконанням вимог Ветеринарно-санітарних правил для ринків, реалізацією продукції тваринного і рослинного походження, безпечної у ветеринарно-санітарному відношенні

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux