Працівниками Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області розпочато комісійні обстеження навчальних закладів щодо готовності їх до нового навчального року.
Спеціалістами Хмельницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно з Департаментом освіти та науки Хмельницької міської ради, службою запобігання надзвичайним ситуаціям в м. Хмельницькому Хмельницького районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області були проведені обстеження закладів дошкільної та загальної середньої освіти міської територіальної громади. Загалом перевірено 56 закладів середньої освіти та 59 закладів дошкільної освіти.
Так, спеціалісти Кам’янець – Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області взяли участь у роботі 4 -х комісій. Загалом обстеження проведено у 132 закладах освіти, з них: 68 закладів дошкільної освіти та 64 загальноосвітніх закладів.
Обстеження проводилися на предмет дотримання санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів, а також щодо готовності приміщень, інженерно-технічних комунікацій, навчальних кабінетів, майстерень, стан укриттів, харчоблоків, спортивних залів, ігрових і спортивних майданчиків до початку 2023/2024 навчального року.
Під час обстежень особлива увага приділялася стану приміщень харчоблока, вимогам до зберігання харчових продуктів, своєчасному проходженню медичних оглядів працівників закладів, веденню записів в журналах, санітарно-гігієнічного та дезінфекційного режиму, безперебійній роботі холодильного та технологічного обладнання, дотримання технології приготування страв, забезпечення дітей безпечними та якісними харчовими продуктами, забезпеченню дотримання санітарних умов перебування дітей в закладах освіти.
Станом на 15 серпня поточного року за результатами комісійних обстежень стан готовності до початку навчального року є задовільним. В багатьох закладах є присутнє укриття. Були виявлені незначні недоліки в деяких закладах щодо придбання та заміни посуду, маркуванню та зберіганню харчових продуктів, наголошено на відповідність супровідних документів на продукти. В період запуску навчального процесу рекомендовано дотримуватися умов зберігання харчових продуктів та контроль за проведення лабораторних досліджень на показники безпеки готових страв та води.