Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області проведено атестацію спеціалістів ветеринарної медицини державних установ Чернігівської області
опубліковано 23 січня 2024 року о 14:32

Відповідно до статті 101 Закону України «Про ветеринарну медицину», пункту 1.6. Інструкції із застосування позначки придатності та ветеринарних штампів затвердженої наказом Державного комітету ветеринарної медицини України № 46 від 02.02.2010р. (зі змінами), зареєстрованої в Міністерстві юстиції України від 07.04.2010р. за № 278/17573, Положення про порядок проведення атестації спеціалістів ветеринарної медицини державних установ, затвердженого наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 07.09.2009р. № 321, 22 січня в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області пройшов перший етап атестації спеціалістів ветеринарної медицини державних установ Чернігівської області, яким планується надати право нанесення на м’ясо тварин позначки придатності та ветеринарні штампи.

Перед проведенням атестації начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен провів нараду, на якій було акцентовано увагу щодо недопущення на ринок сировини та продукції тваринного походження, які не супроводжуються відповідними ветеринарними документами, на яких відсутні позначки придатності, враховуючи епізоотичну ситуацію щодо грипу птиці та африканської чуми свиней. Попередив про персональну відповідальність кожного спеціаліста щодо сумлінного виконання посадових обов’язків, особливо у вищезазначеній частині. Після чого відбулась сама процедура проведення атестації.

Атестацію проходили спеціалісти ветеринарної медицини державних установ Новгород-Сіверського, Корюківського, Чернігівського, Ніжинського районів та Чернігівської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Фахівці повинні були відповісти на ряд питань, серед яких: дезінфекція, дезінвазія, здійснення передзабійного ветеринарного огляду тварин (птиці) і ветеринарно-санітарної експертизи м'яса та м'ясопродуктів, хто має право здійснювати нанесення позначки придатності, де ставиться позначка придатності або ветеринарний штамп, яка різниця між позначка придатності та ідентифікаційна позначка, хто має право притягати до адміністративної відповідальності на агропродовольчому ринку та інші.

За результатами атестації визначать спеціалістів ветеринарної медицини, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби та розташовані на території Чернігівської області, яким буде надано право нанесення позначок придатності та ветеринарних штампів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux