Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області в судовому порядку довело правомірність застосування штрафу
опубліковано 15 листопада 2022 року о 11:56

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області звернулося до Сумського окружного адміністративного суду з позовом до підприємства, яке працює на ринку житлово-комунальних послуг, про стягнення штрафу у розмірі 34 тис. грн. за створення перешкод у проведенні заходу державного нагляду (контролю) у сфері дотримання вимог законодавства при формуванні, встановленні та застосування державних регульованих цін.

Так, згідно річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2022 рік Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області у лютому 2022 року було заплановано здійснення планового заходу державного нагляду (контролю) у сфері дотримання порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на підприємстві, що надає житлово-комунальні послуги, про що підприємству було завчасно повідомлено відповідно. Але на момент проведення перевірки керівник підприємства знаходився на лікарняному, а уповноважена особа для прийняття участі у проведенні планової перевірки ним не визначена.

Таким чином, керівництво підприємства, достовірно знаючи про терміни проведення планової перевірки, не визначило уповноважену особу для прийняття участі у її проведенні, чим створило перешкоду, яка не дала можливості посадовій особі вручити направлення та здійснити захід. Вказані дії є порушенням Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», яким визначено, що суб’єкт господарювання під час здійснення державного нагляду (контролю) зобов’язаний допускати посадових осіб органу державного нагляду (контролю) до здійснення заходів державного нагляду (контролю).

Керуючись Законом України «Про ціни і ціноутворення» до підприємства застосована адміністративно-господарська санкція за створення перешкод у проведенні планового заходу державного нагляду (контролю) у сфері дотримання порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін у вигляді штрафу у розмірі 34 тис. грн., правомірність якої доведено у судовому порядку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux