Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області контролює дотримання вимог Санітарного регламенту при організації харчування
опубліковано 25 червня 2021 року о 17:01

24.06.2021 року відділ освіти Березнянської селищної ради організував нараду з питань організації харчування в закладах дошкільної та загально середньої освіти на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України № 305 від 24.03.2021 року «Про затвердження норм та порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». У роботі взяли участь фахівці Менського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, керівники,  медичні працівники та кухарі закладів освіти.

На нараді обговорили питання особливостей дотримання вимог Санітарного регламенту при організації харчування в дошкільних закладах та закладах освіти, вимоги до організаторів харчування, щодо безпечності та якості харчових продуктів, складання перспективного чотиритижневого меню відповідно до вимог Постанови. Акцентували увагу на обов’язковому переліку основних груп продуктів харчування, кратності надання дітям, критеріях безпечності харчових продуктів та вимогах до їх властивостей, відмінностях норм і правил від попередньої редакції.

 Багато питань стосувалося забезпечення усіх школярів, дошкільнят здоровою та безпечною їжею з врахуванням особливих дієтичних потреб. Так, залежно від цих потреб дітей мають обов’язково інформувати про ті харчові елементи у складі страв, що можуть викликати погіршення стану здоров’я або алергічну реакцію. Відкритим залишається питання, чи користуватися новим спеціально розробленим МОЗ чотирьохтижневим меню чи варто розробити власне, так як Постанова дає можливість кожному закладу обирати свою модель організації харчування.

В кінці наради фахівці Головного управління  Держпродспоживслужби в Чернігівській області нагадали, що відповідно до пункту 9 розділу VI «Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», затвердженого МОЗ України № 2205 від 25.09.2020р. керівник закладу освіти та медичний працівник (за його відсутності – особа (особи), які визначені наказом керівника закладу освіти є відповідальними за організацію харчування в закладі) та повинні здійснювати щоденний контроль за якістю продуктів, що надходять до закладу освіти, умовами їх зберігання, дотриманням термінів реалізації і технології виготовлення страв, дотриманням санітарно-протиепідемічного режиму в їдальні (харчоблоці),  фактичним виконанням меню за меню-розкладом, що містять кількісні дані про рецептуру страв.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux