Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області контролює проведення оздоровчої кампанії
опубліковано 29 червня 2021 року о 10:31

Під час оздоровчого сезону Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області здійснює державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства у закладах оздоровлення та відпочинку.

Така робота проводиться з метою забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя, недопущення спалахів гострих кишкових інфекційних хвороб та харчових отруєнь, створення належних умов для безпечного та повноцінного відпочинку і оздоровлення дітей.

Упродовж травня – червня фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області провели 250 перевірок  закладів  оздоровлення  та відпочинку, які функціонують цього року. Всупереч вимогам чинного законодавства не організовано оздоровлення дітей майже у 50% об’єднаних територіальних громад.

У ході перевірок  порушення санітарного законодавства виявили майже у 30% об’єктів. Основні з них: порушення санітарно-гігієнічних вимог, неналежне медичне забезпечення, порушення протиепідемічних заходів, зокрема щодо використання засобів індивідуального захисту, проведення дезінфекції приміщень, неналежний контроль за якістю та безпечністю харчових продуктів, що постачаються у заклади (відсутність  супроводжувальних документів щодо безпечності харчових продуктів, ведення документації з контролю за харчуванням), недотримання умов зберігання продуктів, що швидко псуються тощо.

За результатами проведених перевірок на адресу керівників закладів оздоровлення та відпочинку направили 24 приписи (пропозиції) щодо усунення порушень санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, наклали адміністративне стягнення на керівника дитячого оздоровчого табору, вилучили з обігу 4 кг масла вершкового без наявних супровідних документів, що підтверджують його якість та безпечність. Відповідні  інформації з конкретними пропозиціями щодо належного санітарно-протиепідемічного забезпечення закладів оздоровлення та відпочинку направлені до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області продовжує здійснювати необхідні профілактичні заходи.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux