Cпеціалісти Голованівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області продовжують співпрацю з керівниками закладів освіти, представниками органів місцевого самоврядування щодо реформування системи харчування в закладах освіти. Зокрема нещодавно відбувся cемінар з керівниками відділів освіти, директорами та завідувачами філій закладів освіти Голованівської, Побузької та Перегонівської ОТГ.
Присутні обговорили вимоги та обмінялися досвідом в питаннях організації харчування дітей в дошкільних та загальноосвітніх закладах, висвітлення принципів здорового харчування дітям та батькам, виконання норм споживання харчових продуктів, зберігання, використання та дотримання технологічного процесу при приготуванні страв, оформлення відповідної облікової документації з організації харчування відповідно до постанови КМУ від 24.03.2021р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
Під час заходу спеціалістами Голованівського районного управління висвітлені основні проблеми, а саме: помилки, які найчастіше допускаються при складанні перспективного чотиритижневого сезонного меню, не виконання норм харчування в різних вікових групах дітей, недотримання сумісності продуктів та розрахунку калорійності. Наголосили учасникам семінару про необхідність впровадження передових технологій приготування страв, використання в меню сучасних страв, рекомендованих МОЗ України та іншими збірниками для дитячого харчування.
Окрім основного питання доповідачі звернули увагу присутніх і на дотримання температурного режиму у приміщеннях закладів освіти та укриттях, необхідність проведення заходів з профілактики розповсюдження ГРВІ, грипу та COVID-19.
На завершення семінару, фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Голованівського районного управління відповіли на запитання присутніх щодо шляхів вирішення проблемних питань, які виникають під час організації безпеки освітнього процесу.