Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області встановили порушення протиепідемічних вимог на кожному 5-му перевіреному об’єкті
опубліковано 11 травня 2021 року о 17:56

З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, в тому числі у складі мобільних груп спільно з представниками Національної поліції, органів влади та місцевого самоврядування, у період з 03.05.2021 по 09.05.2021 року, провели 377 моніторингових обстежень об’єктів нагляду щодо дотримання карантинних обмежень.

Порушення протиепідемічних вимог, встановлених  постановами Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, обмежувальних заходів і заборон, передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, виявили  на 69 об’єктах (18,3% від перевірених).

Зокрема перевірили:

- 145 об'єктів торгівлі продовольчими товарами, порушення встановили на 44 об'єктах (30,3% від перевірених);

- 22 агропродовольчі ринки, порушення встановили на 4 (18,2 %);

- 142 об'єкти торгівлі непродовольчими товарами, на 5 (3,5%) встановили порушення;

- 21 заклад громадського харчування, порушення встановили на 1 (4,8%) об’єкті;

- 14 закладів освіти, порушення встановили на 5 (35,7%);

- 15 перукарень та салонів краси, в 1 (6,5%) встановили порушення;

-18 інших об’єктів нагляду (громадський транспорт, аптеки, офісні приміщення тощо), на 9 (50 %) встановили порушення.

До порушників застосували заходи згідно чинного законодавства, зокрема надали 69 приписів (пропозицій) щодо усунення та недопущення в подальшому порушень карантинних вимог, склали 33 протоколи про адміністративні правопорушення, до органів місцевої влади та Національної поліції надіслали інформаційні повідомлення для відповідного реагування.

Запорізька область перейшла з «червоної» у «жовту» зону епіднебезпеки. Проте, у регіоні продовжують діяти обмежувальні протиепідемічні заходи, встановлені постановами Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Тому, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області надалі контролюють ситуацію та здійснюють заходи державного нагляду щодо виконання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux