Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області здійснили понад тисячу перевірок щодо дотримання карантинних вимог
опубліковано 12 жовтня 2021 року о 13:33

Протягом минулого тижня (з 04 по 10 жовтня 2021 року) фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області здійснили 1085 заходів нагляду (контролю), у ході яких на 150 об’єктах були виявлені певні порушення карантинних вимог. У зв’язку з цим керівникам були надані 146 приписів для усунення недоліків та ініційовано складання 6 протоколів.

Зокрема, були перевірені:

  • 335 об'єктів торгівлі продовольчими товарами, виявлено 53 порушення (надано 53 приписи та ініційовано складання 2 протоколів);
  • 167 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, виявлено 24 порушення (надано 24 приписи);
  • 211 закладів громадського харчування, виявлено 27 порушень (надано 27 приписів);
  • 18 перукарень і салонів краси, виявлено 3 порушення (надано 3 приписи);
  • 42 дошкільних закладів, виявлено 3 порушення (надано 3 приписи);
  • 78 закладів загальної середньої освіти, виявлено 10 порушень (надано 10 приписів);
  • 97 інших об’єктів нагляду, порушення виявлено на 5 (надано 3 приписи та ініційовано складання 4 протоколів).

Щоденно забезпечувався контроль за роботою агропродовольчих ринків. За вказаний період там були проведені 137 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину (виявлено 25 порушень).

Водночас фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області перевірили проведення профілактичних та протиепідемічних заходів – а саме, поточної дезінфекції – у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо). Проведено моніторинг 967 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії. Також за звітний період у пунктах пропуску через державний кордон України були оглянуті 3096 транспортних засобів.

Проводиться щоденне та щотижневе інформування обласного штабу та інших зацікавлених установ та органів, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про проведену роботу.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області здійснили 1232 заходи з інформування населення щодо профілактики захворювання через виступи на телебаченні та радіо, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях. Фахівці надають рекомендації щодо запобігання виникненню захворювання, профілактичних заходів, в т.ч. необхідної кількості засобів індивідуального захисту, деззасобів, нанесення дистанційних розміток, кількості одночасного перебування споживачів, фасування продуктів харчування тощо.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux