Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області долучилася до організації Всеукраїнської прощі до Зарваниці
опубліковано 15 липня 2021 року о 14:44

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільські області підготували та вручили рекомендаційні листи головам територіальних громад, через які проходить маршрут прочан,  щодо необхідності дотримання протиепідемічних вимог щодо недопущення поширення коронавірусної хвороби COVID-19 під час проведення масових заходів. 

   В Україні запроваджено «зелений» рівень епідемічної небезпеки, однак, з метою недопущення поширення даного захворювання, захід проходитиме з дотриманням усіх норм. Відтак, представники Держпродспоживслужби області здійснили перевірку об’єктів, де здійснюватиметься організована ночівля та харчування по маршруту прочан. З криниць, які розміщенні при дорозі відібрали 50 взірців води для дослідження. За результатами яких, криниці, у яких вода не відповідає нормам, будуть закриті та на них розмістять інформаційні повідомлення з рекомендаціями не вживати дану воду для пиття.

   Керівники органів місцевого самоврядування та організатори зобов’язані розмістити по всьому маршруту пішої ходи контейнери для сміття та листівки з інформацією про COVID-19. З працівниками і власниками магазинів та закладів громадського харчування проведено роз’яснювальну роботу щодо дотримання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря на період карантину.

  У місцях масового перебування людей, на території Марійського духовного центру проведено заміри радіологічного контролю у 4 точках, відхилень не виявлено. А з відповідальними за організацію 4-ох польових кухонь проведено роз’яснювальну роботу та затверджено меню.

 Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області продовжують реєстрацію суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюватимуть виїзну торгівлю та харчування прочан в с. Зарваниця. Станом на 15.07.2021р. зареєстровано в Теребовлянському управлінні 14 операторів потужностей ринку; відмовлено у реєстрації та наданні місць торгівлі 5 підприємцям, які не є суб’єктами підприємницької діяльності.

Варто зазначити, що суб’єкти підприємницької діяльності, які бажають здійснювати торгівлю чи харчування повинні бути: зареєстровані як оператори виробничих потужностей ринку; мають бути забезпечені холодильним обладнанням, одноразовим посудом, спецодягом, деззасобами, антисептиками для покупців та засобами індивідуального захисту. Обов’язковою умовою є також наявність супровідних документів, що засвідчують якість та походження продуктів.

   Також, у дні коли відбуватиметься піша хода і Всеукраїнська проща до Зарваниці, на території села працюватимуть мобільні групи у складі представників Держпродспоживслужби області, які контролюватимуть дотримання усіх вимог.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux