За участю фахівців територіальних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області відбулося засідання виконкомів щодо шляхів протидії лейкозу ВРХ
опубліковано 15 липня 2021 року о 16:36

На засіданні  виконавчого комітету при Куликівській територіальній громаді, за участю фахівців структурного підрозділу Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області. підбили підсумки діяльності виїзної робочої групи з питань захворюваності на лейкоз великої рогатої худоби у приватних господарствах.

Зокрема, проаналізовано ситуацію по кожному населеному пункту, де  були виявлені РІД-позитивні (хворі на лейкоз) тварини, та обговорено нагальні питання щодо профілактики поширення лейкозу ВРХ на території громади.

Начальник Куликівського  управління Держпродспоживслужби висловив подяку тим старостам, які відповідально поставились до організації зборів громадян у селах, та наголосив на подальшому покращенні співпраці зі старостами у напрямку оздоровлення кожної сільської череди.

Крім того, запропоновано знову  провести зустрічі з власниками великої рогатої худоби, особливо корів, для здійснення інформаційно-роз’яснювальної роботи з профілактики лейкозу та оздоровлення ВРХ в осінній період.

Про попередження захворюваності великої рогатої худоби на лейкоз йшлося також на засіданні виконкому Городнянської міської ради.

Начальник територіального управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області поінформувала присутніх про епізоотичну ситуацію у населених пунктах громади щодо лейкозу корів. Зазначалося, що це хронічне інфекційне захворювання є невиліковним та спостерігається переважно у приватному секторі.

Учасники засідання дізнались про різні стадії розвитку, причини виникнення та шляхи протистояння хворобі. А для цього необхідно насамперед дотримуватись чинної інструкції з профілактики та оздоровлення великої рогатої худоби від лейкозу і рекомендацій, які надають спеціалісти установ державної ветеринарної медицини. Акцентувалась увага на забороні перетримки хворих тварин, які перебувають у власності населення старостатів, більше двох років.

Також порушувалось питання співпраці між органами виконавчої влади і місцевого самоврядування у напрямку дослідження тварин на лейкоз, туберкульоз і щеплення проти сибірки.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux