Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області контролюють виконання протиепідемічних заходів під час ЗНО
опубліковано 19 травня 2021 року о 17:03

21 травня в Україні розпочинається основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. За адміністративно-територіальним розподілом в області заплановано роботу 18 пунктів проведення ЗНО в м. Кропивницький, 5 – в м. Олександрія, по 3 – в м. Світловодськ, м. Знам’янка, м. Новоукраїнка та м. Новомиргород, по 2 – в м. Долинська, м. Бобринець, м. Благовіщенське та смт. Голованівськ. Для недопущення підвищення рівня захворюваності та організації безпечних умов тестування в умовах карантину фахівці у сфері санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області будуть обстежувати всі пункти ЗНО.

Тему протиепідемічних заходів під час ЗНО, обговорили на онлайн-нараді з фахівцями районних і міських управлінь та відділів.

Начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управляння Держпродспоживслужби в Кіровоградській області - Олена Черненко зазначила, що фахівці Держпродспоживслужби будуть здійснювати моніторинг за дотриманням протиепідемічних заходів в усіх пунктах тестування напередодні кожної сесії ЗНО та вступних випробувань. При виявленні порушень - невідкладно надаватимуть організаторам заходу рекомендації щодо їх усунення. Відповідні протиепідемічні заходи визначені Тимчасовими рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) та затверджені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року №24.

Згідно з рекомендаціями цього року, обов’язковою умовою буде дотримання соціальної дистанції не менше 1,2 метри між учасниками в аудиторії. Перед початком тестування всі його учасники та залучені особи проходять термометрію. Особи з температурою тіла понад 37,2°C або з ознаками респіраторних хвороб не будуть допущені до виконання службових обов’язків або проходження тестування.

Допуск учасників до тестування здійснюється за умови одягнення захисної маски/респіратора так, щоб були покриті ніс та рот. На вході до будівлі, в якій проводиться тестування, організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками тощо. Після проведення тестування необхідно провести очищення і дезінфекцію поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння) та провітрювання. У санітарних кімнатах потрібно забезпечити наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників. Використання багаторазових рушників - заборонено.

До того ж, вкрай важливо дотримуватись протиепідемічних заходів під час пасажирських перевезень, адже учасники тестування та іспитів приїжджатимуть з різних регіонів області. Організація протиепідемічних вимог покладена на перевізника і повинна відповідати вимогам                          пункту 3 постанови КМУ від 09.12.2020 р №1236. та постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 р. №23.

Детальніше ознайомитися з постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року №24 можна за цим посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux