За тиждень фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області провели 139 моніторингових перевірок закладів освіти, громадського харчування, об’єктів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами.
Як відомо із 23 вересня на Черкащині, як і у всіх регіонах країни, встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби COVID-19.
У зв’язку з цим, на виконання рішень Державної та регіональної комісій з ТЕБ та НС, доручень Держпродспоживслужби, обласної державної адміністрації Головним управлінням Держпродспоживслужби в Черкаській області посилено державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням встановлених обмежувальних та протиепідемічних заходів на території області.
Фахівці Держпродспоживслужби як самостійно, так і у складі моніторингових груп, спільно з представниками Національної поліції, органів місцевого самоврядування, ЗМІ здійснюють перевірки закладів освіти, громадського харчування, продовольчої і непродовольчої торгівлі, інших соціально важливих об’єктів щодо виконання вимог санітарного законодавства, протиепідемічних заходів.
Так, 29 вересня співробітники Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області спільно з журналістами Суспільне: Черкаси провели перевірку дотримання протиепідемічних заходів у місті Черкаси.
Упродовж останнього тижня проведено 139 моніторингових перевірок зазначених об’єктів. Порушення протиепідемічних вимог виявлені у 22% випадків.
Зокрема, перевірено:
За результатами проведених перевірок на адресу суб’єктів господарювання направлено 30 приписів, пропозицій щодо усунення порушень, на посадових осіб складено 12 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, на адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, організацій, керівників підприємств, установ направлено 8 інформацій із відповідними пропозиціями щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства.