Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Чернігівській області здійснили майже 6500 заходів контролю під час перебування області у карантинній «червоній» зоні
опубліковано 07 травня 2021 року о 15:06

З 6 травня Чернігівська область входить до числа регіонів із «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-COV-2.

Протягом періоду встановленого «червоного» рівня і посилення карантинних обмежень, з 29 березня до 5 травня включно, фахівці територіальних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели 6487 різних заходів державного контролю за дотриманням протиепідемічних вимог суб’єктами господарювання. Перевірки відбувалися щоденно, в тому числі у вихідні та святкові дні.

Протягом зазначеного періоду перевірили 3167 об’єктів торгівлі продовольчими і 2099 - непродовольчими товарами, 669 закладів громадського харчування, 82 перукарні. Здійснили 125 санітарно-епідеміологічних обстежень агропродовольчих ринків, 168 - дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, 31 - громадського транспорту. Також, заходи державного контролю проводили на інших об’єктах нагляду (146).

Під час перевірок, більшість яких відбувалась за участю представників Національної поліції та органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, виявили 848 порушень вимог санітарного законодавства. Суб’єктам господарювання надані пропозиції по їх усуненню.

Здійснення спільних рейдів свідчить про належний рівень комунікації між державними органами влади, а саме Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області та Національною поліцією, щодо питань дотримання протиепідемічних заходів.

Крім того, до порушників застосували й інші заходи реагування, зокрема, склали 115 протоколів про адміністративне правопорушення за статтею  44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». У 132 випадках про виявлені недоліки поінформували органи місцевої влади та правоохоронні органи.

Найбільша кількість порушень стосувалась недотримання соціальної дистанції між відвідувачами і дезінфекційного режиму, відсутності засобів індивідуального захисту та місць для їх утилізації.

Попри те, що з 6 травня Чернігівщина входить до числа регіонів із «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки і карантинні обмеження на її території дещо послаблені, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області продовжують здійснювати контроль за виконанням відповідних протиепідемічних заходів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux