Фахівці Держпродспоживслужби Житомирщини обговорили з бджолярами механізм запобігання отруєння бджіл
опубліковано 10 лютого 2020 року о 12:52

У рамках співпраці з Житомирським  національним агроекологічним університетом  представники Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області долучилися до участі у проведенні IV всеукраїнської науково-практичної конференції  на тему: «Профілактика отруєнь бджіл та успішний розвиток бджолиних сімей у весняний період», що відбулася 8 лютого у м. Житомир на базі факультету ветеринарної медицини ЖНАЕУ. Загалом у заході взяли участь понад 50 членів ГО «Клуб професійних пасічників Житомирщини».

  У ході конференції спеціалісти Держпродспоживслужби висвітлили ряд актуальних питань щодо захисту бджіл від отруєнь пестицидами.

Так, було наведено низку ветеринарно-санітарних вимог, обов’язкових для виконання з боку пасічників (отримання ветеринарно-санітарного паспорта на пасіку, її обстеження, реєстрація в органах місцевого самоврядування та в окремих випадках реєстрація як оператора ринку).

 Представники Держпродспоживслужби надали низку рекомендацій бджолярам на період проведення обробок сільськогосподарських угідь пестицидами та агрохімікатами. Також розглядався та обговорювався покроковий алгоритм дій у випадку отруєння та загибелі бджіл: створення комісії, складання актів та відбір, доставка патологічного матеріалу для лабораторної діагностики тощо.

Наприкінці було наголошено на партнерській взаємодії бджолярів з аграріями та представниками органів місцевого самоврядування в частині налагодження комунікаційного зв'язку, що стане додатковим дієвим механізмом з запобігання отруєння бджіл.

Спеціалісти  Держпродспоживслужби висловили готовність до співпраці та комунікації, а також надання консультативно-інформативної допомоги, тощо.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux