Фахівці Держпродспоживслужби Закарпаття провели чергове навчання зі спеціалістами фермерського господарства «РАНЕТ»
опубліковано 18 грудня 2020 року о 14:43

Фахівці управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби Закарпаття провели чергове навчання зі спеціалістами фермерського господарства «РАНЕТ», що в Ужгородському районі, стосовно використання засобів захисту рослин і агрохімікатів для обробітку саду від шкідників, хвороб і бур’янів. Навчання проходило на базі ФГ «РАНЕТ» з дотриманням санітарних вимог під час карантину. За результатами його проведення працівники агропідприємства отримають  допуск на право здійснення робіт з пестицидами і агрохімікатами. Адже статтею 11 Закону України «Про пестициди і агрохімікати» визначено, що особи, діяльність яких пов`язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та торгівлею ними, повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи із зазначеними пестицидами і агрохімікатами. Порядок одержання допуску (посвідчення) затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 18.09.1995 № 746 «Про затвердження Порядку одержання допуску (посвідчення) на право роботи, пов`язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами».

Як наголошували фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у ході проведення навчання, асортимент, сфера застосування пестицидів, норми, кратність обробок повинні відповідати «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» і доповненнями до цього документа.

Також організатори навчання значну увагу приділили таким питанням, як запобігання загибелі бджіл при обробітку сільськогосподарських культур пестицидами; недопущення використання фальсифікованих пестицидів; дотримання регламентів застосування, зберігання пестицидів та необхідних вимог з техніки безпеки при проведенні робіт із пестицидами для зведення до мінімуму негативної дії пестицидів й агрохімікатів на людей та довкілля.

Фахівці управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби Закарпаття нагадують:  виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами особами, які не мають допуску, забороняється!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux