Про заходи контролю під час карантинних обмежень, в ефірі телеканалу «Новий Чернігів» повідомила начальниця Чернігівського міського управління Держпродспоживслужби Валентина Михед.
Як вона зазначила, вимоги санітарного законодавства, в тому числі Постанов Головного санітарного лікаря України, залишаються незмінними, як і алгоритм роботи фахівців Держпродспоживслужби. Зокрема, якщо суб’єкт господарювання порушує вимоги, то виноситься припис для усунення недоліків, або ж складається протокол, що передається на розгляд суду. У свою чергу суд виносить постанову про накладання штрафу, а у випадку виправлення суб’єктом виявлених під час попередньої перевірки недоліків - залишає протокол без розгляду.
Від початку карантину фахівці Держпродспоживслужби здійснили по Чернігову понад 500 комісійних обстежень. За їх результатами складен 14 протоколів: 5 - на заклади торгівлі та 9 - на заклади харчування.
За словами Валентини Михед, від 19 грудня, коли почнуть діяти нові обмеження, фахівці відомства працюватимуть у режимі нон-стоп, контролюючи виконання протиепідемічних заходів усіма суб’єктами господарювання. Вони продовжать моніторинг закладів громадського харчування, заклади торгівлі та агропродовольчі ринки тощо, тобто ті об’єкти, які працюватимуть в умовах нових карантинних обмежень.
Під час новорічних святкувань і запровадження посиленого карантину, який триватиме включно з 8 по 24 січня, Держпродспоживслужба працюватиме у посиленому режимі, перевіряючи абсолютно всіх суб’єктів господарювання. Тож Валентина Михед закликала їх виконувати урядову постанову і не порушувати закон.