Фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у семінарі з метрології
опубліковано 16 листопада 2018 року о 11:10

7-8 листопада 2018 року на базі Державного підприємства «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр  стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів» пройшов семінар у сфері метрології, присвячений питанням регулювання в Європейському Союзі фасованих товарів та пляшок, що використовуються як мірні ємності, в якому взяли участь фахівці Департаменту захисту прав споживачів, Головних управлінь Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві.

Семінар проводився за підтримки Проекту міжнародної технічної допомоги, що фінансується Європейським Союзом та впроваджується консорціумом під керівництвом GFA Consulting Group. Проводив семінар експерт із Румунії пан Сорін Грешица.

Стартував семінар презентацією метрологічної інфраструктури та законодавства ЄС і технічних документів щодо фасованих товарів та пляшок-мірних ємностей. Розглядалися питання застосування Директиви Ради 76/211/ЄЕС від 20 січня 1976 р. про наближення законодавства держав-членів про компонування за масою чи за об’ємом окремих розфасованих товарів та Директиви Ради 75/107/ЄЕС від 19 грудня 1974 р. щодо наближення законодавства держав-членів стосовно пляшок, які використовуються як мірні ємності.

Семінар не обмежувався лише викладанням тематичного матеріалу – це була жвава дискусія між доповідачем та учасниками.

В ході семінару Проектом міжнародної технічної допомоги було запропоновано провести окрему зустріч з фахівцями Головних управлінь Держпродспоживслужби, відповідальних за здійснення метрологічного нагляду за кількістю фасованого товару в упаковках, яка була організована                     12 листопада 2018 року в приміщенні Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві. В зустрічі з експертом із Румунії також взяли участь фахівці Головних управлінь Держпродспоживслужби в Київській, Житомирській та Чернігівській областях.

Під час зустрічі особлива увага була приділена обговоренню практичних питань здійснення метрологічного нагляду за кількістю фасованого товару в упаковках в країнах ЄС, зокрема, щодо перевірки фактичного вмісту фасованого товару, відповідальності виробника або імпортера щодо фактичного вмісту продукції, що міститься в упаковці, застосування вимірювального  обладнання для контролю фасованих товарів та пляшок-мірних ємностей.

Презентаційні матеріали:

  1. Директива Ради 76/211/ЄЕС від 20 січня 1976 р. про наближення законодавства держав-членів про компонування за масою чи за об’ємом окремих розфасованих товарів.
  2. Директива Ради 75/107/ЄЕС від 19 грудня 1974 р. щодо наближення законодавства держав-членів стосовно пляшок, які використовуються як мірні ємності.
  3. Суха вага, заморожені продукти харчування. Законодавство ЄС та Настанови WELMEC стосовно розфасованого товару.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux