Спеціалісти Черкаського міського та Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області у складі комісії з моніторингу стану організації харчування активізували перевірки у закладах дошкільної та загальної середньої освіти міста Черкаси.
Комісія, створена за наказом Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, розпочала свою роботу 16 лютого. Упродовж тижня будуть перевірятися їдальні та харчоблоки шкіл і садочків міста.
Основні питання, що піднімаються під час перевірки, – це дотримання Санітарного регламенту, Порядку організації харчування, впровадження нового меню, стан матеріально-технічної бази тощо.
Станом на 18 лютого перевірено 3 школи та 4 заклади дошкільної освіти міста.
Серед виявлених недоліків – невідповідність харчоблоків за набором та площею приміщень, недостатність технологічного обладнання, недотримання погодженого чотиритижневого меню.
Працівникам закладів освіти надано рекомендації щодо організації харчування та дотримання санітарного законодавства. Робота триває.