Фахівці Держпродспоживслужби Чернігівщини продовжують інформувати освітян про систему НАССР та новації Санітарного регламенту
опубліковано 30 грудня 2020 року о 12:01

Низку семінарів для представників органів місцевого самоврядування, директорів освітніх закладів, персоналу шкільних їдалень Линовицької та Малодівицької об’єднаних територіальних громад організували і провели фахівці Прилуцького міськрайонного управління Держпродспоживслужби.

Під час навчань, зокрема, йшлося про виконання вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, заснованих на принципах системи НАССР, організацію шкільного харчування та дотримання санітарно-гігієнічних правил і норм утримання закладів освіти.  

Семінари-навчання проводились у форматі діалогу. Висвітлювались питання, пов’язані з безпечним харчуванням учнів загальноосвітніх шкіл. Також обговорювалися проблемні питання, які стосуються впровадження системи НАССР у кожному закладі освіти. Учасникам надана вичерпна інформація стосовно законодавчої бази у сфері безпечності харчових продуктів та вимог нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти № 2205, який почне діяти з 1 січня 2021 року.

А фахівці Ічнянського територіального підрозділу Держпродспоживслужби на базі місцевої гімназії імені Васильченка провели нараду з керівниками загальноосвітніх закладів Ічнянської ОТГ.

Основна частина наради була присвячена новим нормативно-правовим актам. Зокрема фахівці Держпродспоживслужби довели до відома присутніх протоколом наради під головуванням Прем’єр-міністра України та за участю дружини Президента України з питань реформування системи шкільного харчування від 10 грудня 2020 року.

Були роз’яснені вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який набирає чинності з 1 січня наступного року та визначає норми з організації харчування і медичного обслуговування в школах, вимоги до облаштування території, організації освітнього процесу і роботи з технічними засобами навчання тощо.

Також учасники обговорили Методичні настанови щодо розробки, запровадження і використання в закладах освіти постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, основні нормативно-правові документи, що безпосередньо регулюють здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти і порядок проведення аудиту та перевірок.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux