До Держпродспоживслужби надійшли результати громадської експертизи діяльності Держпродспоживслужби у сфері захисту прав споживачів
опубліковано 21 жовтня 2020 року о 14:06

Комітет захисту прав споживачів Громадської ради при Держпродспоживслужбі надіслав до Держпродспоживслужби результати громадської експертизи діяльності Служби з реалізації державної політики стосовно державного контролю за дотриманням законодавства про захист прав споживачів.

Пропозиції були напрацьовані Комітетом та схвалені рішенням Громадської ради від 15.10.2020 №11.

Дані пропозиції розроблені з метою підвищення ефективності Держпродспоживслужби з реалізації державної політики стосовно державного контролю за дотриманням законодавства про захист прав споживачів.

Зокрема, Держпродспоживслужбі рекомендовано внести зміни до форми річного Плану роботи Держпродспоживслужби України. Окрім того, були надані пропозиції до Орієнтовного плану консультацій з громадськістю  Держпродспоживслужби України на 2021 рік.

Також  у подальшому при підготовці проєкту Орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю запропоновано застосовувати системний підхід, на підставі якого аналізувати актуальні і важливі проблеми з питань  захисту прав та законних інтересів споживачів, з’ясовувати причини їх виникнення та планувати заходи з їх подолання. Для подальшої розробки проєкту Орієнтовного плану також було запропоновано створювати спільно з постійними робочими органами Громадської ради тимчасові експертні групи. У пропозиціях міститься пункти щодо створення Держпродспоживслужбою спільно з Громадської радою нового складу робочої групи для розробки Переліку спільних заходів за напрямками її постійних робочих органів Комітетів на період до кінця її діяльності у 2022 році.

Також було запропоновано у лютому 2021 року, на спеціальному засідання колегії Держпродспоживслужби, за участю представників Громадської ради розглянути питання «Про виконання «Плану заходів з реалізації «Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року» щодо заходів, відповідальною за які була Держпродспоживслужба.

Окрім того, у наданих рекомендаціях містяться  пропозиції запровадити планування заходів щодо контролю Держпродспоживслужби за рекламою стосовно додержання принципів її застосування, визначених законом «Про рекламу», а також надання можливості членам постійних робочих органів нового складу Громадської ради брати активну участь у підготовці заходів щодо контролю Держпродспоживслужби за рекламою в інтересах споживачів.

Детальніше з  експертними пропозиціями щодо підвищення ефективності діяльності Держпродспоживслужби України з реалізації державної політики стосовно державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів можна ознайомитися на офіційному сайті Держпродспоживслужби за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux