Фахівцями управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за участі керівника Дніпропетровської філії ДП «Агентство з ідентифікації i реєстрації тварин», завідувача відділу відбору і реєстрації зразків продукції та оформлення документів ДРегДЛДПСС, завідувача відділу метрології та контролю за системою якості ДРегДЛДПСС проведено навчання для спеціалістів територіальних управлінь Головного управління, державних лікарень ветеринарної медицини, державних лабораторій. В ході роботи учасниками розглянуто низку питань, а саме:
- порядок відбору зразків та їх перевезення (пересилання) до уповноважених лабораторій для цілей державного контролю;
- вимоги чинного законодавства з питань доставки та відбору зразків на проведення лабораторних досліджень у рамках державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів;
- сфера акредитації ДРегДЛДПСС щодо проведення лабораторних досліджень відповідно до галузі акредитації;
- впровадження процедури відеофіксації, затвердженої наказом Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 20.12.2017 № 1207;
- ідентифікація та реєстрація тварин, законодавство, звітність;
- реєстрація паспортів пасік, проведення клінічних оглядів. Розслідування випадків отруєння бджіл.