Дніпропетровщина: перевірка готовності закладів освіти до нового навчального року в Кам’янському районі
опубліковано 24 серпня 2023 року о 10:34

Кам’янське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області інформує про заходи з перевірки готовності закладів освіти до роботи у новому 2023/2024 навчальному році.

При організації освітнього процесу у закладах освіти в умовах воєнного стану головним пріоритетом є створення безпечних умов навчання, спрямованих на збереження життя та здоров'я дітей, зокрема й дотримання вимог чинного санітарного законодавства.

Комісійні обстеження закладів у Кам’янському районі розпочалися 01 серпня 2023 року. Наразі обстеження проведено у 227 закладах освіти Кам’янського району. За результатами оцінки стану готовності закладів освіти спеціалістами Кам’янського районного управління Держпродспоживслужби оформлено відповідні довідки.

При оцінці стану готовності закладів освіти визначено пріоритетні питання щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя учасників освітнього процесу, недопущення інфекційної та неінфекційної захворюваності. Під час огляду стану підготовки закладів дошкільної та загальної середньої освіти члени комісії обговорили оновлення форми організації харчування дітей та приділили особливу увагу питанням профілактики харчових отруєнь й кишкових інфекцій у дитячих організованих колективах, дотриманню вимог щодо поводження з харчовими продуктами, технологічного процесу під час приготування страв, а також визначенню алгоритму з організації харчування під час «повітряних тривог».

Головною вимогою до функціонування закладу освіти у режимі «офлайн» є наявність найпростішого укриття, в якому повинні бути забезпечені умови для тимчасового перебування учасників освітнього процесу, а саме: наявність примусової вентиляції, запасу питної води, укомплектованої аптечки для надання невідкладної медичної допомоги, дотримання умов щодо особистої гігієни (обладнані санвузли, біотуалети, умивальники) тощо.

Заходи з питань відновлення та створення безпечного освітнього простору в навчальних закладах тривають. Спеціалістами Кам’янського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області надається консультативно-методична допомога та проводиться санітарно-просвітницька робота задля доведення закладів освіти до вимог чинних санітарних норм.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux