Діяльність підприємців під час карантину – на що звернути увагу
опубліковано 11 листопада 2021 року о 12:32

Питання організації роботи закладів торгівлі та обслуговування населення в умовах карантину обговорили під час засідання в Кіровоградській ОДА під головуванням заступника голови Сергія Шеремета. До зустрічі з представниками малого та мікробізнесу долучилася заступниця начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Галина Сабадаш.

Доповідач звернула увагу присутніх на актуальні питання організації роботи бізнесу в умовах введення обмежувальних заходів, пов'язаних із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби, та окреслила основні вимоги, визначені постановами Головного державного санітарного лікаря України, а також постановою Кабміну №1236 (зі змінами).

Галина Сабадаш зазначила, що фахівці Держпродспоживслужби області в ході проведення моніторингових обстежень об’єктів на дотримання протиепідемічних заходів постійно надають консультації та рекомендації стосовно організації роботи в умовах карантину для різних типів закладів торгівлі та надання послуг. Зі свого боку завдання підприємців – організувати дотримання таких вимог працівниками.

Окремою темою для розмови стала необхідність отримання вакцинації від COVID-19, що значно знижує ризик виникнення ускладнень при хворобі та швидкість поширення вірусу. До того ж вакцинація всіх працівників та відвідувачів дає можливість дещо послабити карантинні вимоги.

Зустріч пройшла у форматі жвавої дискусії, представники бізнесу ставили запитання щодо проблемних питань діяльності, зокрема випадків, коли відвідувач відмовляється використовувати в закладі захисну маску й доводиться викликати поліцію. Нагадаємо, що згідно з ч. 2 ст. 44-3 КУпАП за порушення «маскового» режиму громадянами передбачені штрафні санкції в розмірі від 170 до 255 гривень.

Зазначимо, що з початку листопада вже здійснено 2 171 обстеження, при 245 (11,2%) виявлено порушення. Відповідно фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області склали 45 протоколів за ст. 44-3 КУпАП, в тому числі за порушення «маскового» режиму, та надали 245 попереджень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux