Держпродспоживслужба веде активний діалог щодо вирішення актуальних з питань реєстрації спецтехніки в умовах воєнного стану
опубліковано 13 грудня 2023 року о 16:02

З метою вирішення ситуації, що склалася з реєстрацією транспортних засобів та спецтехніки, ввезеної в Україну в якості гуманітарної допомоги, та на виконання доручення Віце-прем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова 12 грудня 2023 року за ініціативою та під головуванням заступника Голови Держпродспоживслужби Вадима Чайковського відбулася робоча нарада щодо розробки спільного плану дій. До заходу долучилися фахівці Міністерство енергетики України, територіальних органів Держпродспоживслужби та представники регіональних компаній енергетичного сектору.

На період дії воєнного стану встановлено порядок отримання гуманітарної допомоги для задоволення потреб енергетики від донорів, який врегульований постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2022 № 824.

Так, відповідно до постанови, енергетичні компанії отримують матеріальні ресурси гуманітарної допомоги для задоволення потреб енергетики, у тому числі спецтехніку, і за рішенням Робочої групи з питань організації гуманітарної допомоги в енергетичній галузі, створеної при Міністерстві енергетики України, передає її кінцевим набувачам. Набувачі гуманітарної допомоги звертаються до територіальних органів Держпродспоживслужби за місцем знаходження щодо реєстрації спецтехніки, але разом з тим не мають повний обсяг пакету документів, що є однією із відмов в реєстрації.

«Враховуючи ситуацію, яка склалась натепер представники державних органів та регіональних компаній енергетичного сектору повинні спільно напрацювати дорожню карту щодо вирішення даного питання. Держпродспоживслужба готова до діалогу та співпраці.», – наголосив Вадим Чайковський.

Т. в. о. завідувача Сектору нагляду і реєстрації сільськогосподарської техніки Держпродспоживслужби Сергій Кустов розповів про умови здійснення тимчасової реєстрації, а також окреслив пропозиції учасникам заходу щодо переліку документів, які можуть надаватися до заяви набувача.

Під час проведення наради відбулася жвава дискусія, за результатами якої знайдено консенсус щодо реєстрації сільськогосподарської техніки та спецтехніки в правовому полі.

Держпродспоживслужба готова до діалогу та співпраці в межах правового поля з інститутами громадського суспільства, представниками суб’єктів господарювання та громадськістю з метою вивчення чи вирішення нагальних питання, які виникають натепер та потребують оптимізації роботи в складних умовах, спричинених повномасштабним вторгненням рф.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux