Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області взяли участь в навчальному онлайн-семінарі на тему «Впровадження в закладах професійної освіти регіону навчального курсу "Шкільне харчування".
Участь в заході також взяли педпрацівники 12 закладів професійної освіти Волинської області.
Спеціалісти Головного управління наголосили на основних питаннях щодо реформування системи шкільного харчування, зокрема обговорили нормативне підґрунтя в частині організації харчування дітей у закладах освіти, розглянуто вимоги до складання перспективного чотиритижневого сезонного меню відповідно до вимог Постанови №305 від 24.03.2021 КМУ "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку". Також обговорено питання забезпечення харчування дітей з особливими дієтичними потребами.
Крім того розглянуто питання впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, у закладах освіти відповідно до «Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти».