Держпродспоживслужба та Одеський державний аграрний університет обговорили перспективи освітнього співробітництва
опубліковано 31 жовтня 2023 року о 10:03

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Одеський державний аграрний університет, де ознайомився із станом підготовки майбутніх фахівців, а також використанням в освітньому процесі сучасних цифрових технологій.

Сергій Захарін презентував науково-педагогічним працівникам університету основні результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Наголосив, що велика увага приділяється підтримці цифрових трансформацій ключових управлінських процесів, у першу чергу - модернізації електронних реєстрів, які використовуються службою та її територіальними органами, а також постійно удосконалюються наявні сервіси електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг.

Ректор Одеського державного аграрного університету доктор ветеринарних наук професор Михайло Брошков розповів про науковий, освітній та інноваційний потенціал закладу вищої освіти. Зокрема, презентував наукові здобутки у сфері ветеринарної медицини та фітосанітарної справи, а також перспективні проєкти міжнародного співробітництва.

Сергій Захарін ознайомився з роботою науково-навчальної лабораторії безпілотних літальних апаратів, в якій встановлено обладнання, що дозволяє симулювати політ аграрного дрону. Студенти можуть опанувати навички пілотування дрону, який призначений для спостережень за станом посівів та/або земель. Програма дозволяє встановити різні умови польоту (у тому числі різні погодні умови).

Представник Держпродспоживслужби також ознайомився з роботою навчальної лабораторії 3D-технологій, в якій встановлено обладнання для навчання студентів поводженню з хімічними та біологічними речовинами за допомогою «віртуальної реальності». Студенти можуть опанувати навички виконання хімічних реакцій та хімічних дослідів на основі запрограмованих протоколів (без використання реальних хімічних речовин).

Окрім того, представник Держпродспоживслужби розказав про можливості проходження практики кращими студентами, які мають бажання працювати на державній службі, а також в спеціалізованих лабораторіях.

Сучасний фахівець у сфері ветеринарної медицини, фітосанітарної безпеки, санітарно-епідеміологічного благополуччя повинен володіти цифровими навичками, які використовуються в реальній практиці. Тому Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підтримує зусилля закладів вищої освіти по подальшому впровадженню сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Окрім того, ми охоче беремо участь у всіх можливих активностях, які передбачають опанування студентами сучасних програмних продуктів у сфері безпечності харчових продуктів. Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науковців Одеського державного аграрного університету, домовились про розширення співробітництва у реалізації освітніх і наукових проєктів. Зокрема, нам цікаві новітні наукові та інноваційні розробки, що можуть бути використані в управлінській практиці, у тому числі у сфері цифровізації сфери безпечності харчових продуктів», – зазначив Сергій Захарін.

Будуємо цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux