Держпродспоживслужба та Національний лісотехнічний університет України домовилися про активізацію освітнього співробітництва
опубліковано 22 січня 2024 року о 16:35

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Національний лісотехнічний університет України (м. Львів), де ознайомився з матеріально-технічною базою університету, станом лабораторного обладнання, а також сучасними освітніми технологіями, які використовуються для підготовки фахівців (зокрема у сферах екології, фітосанітарної справи, карантину рослин, лісового господарства, технологій готельного обслуговування, цифровізації, кіберзахисту та ін.).

В ході візиту Сергій Захарін розповів науково-педагогічним представникам університету про ключові завдання та основні результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також її територіальних органів.

Йшлося, зокрема, про перспективи подальшого цифрового розвитку Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Велика увага приділяється адмініструванню інформаційно-комунікаційних ресурсів, у тому числі електронних реєстрів, які використовуються Держпродспоживслужбою та її територіальними органами.

Пан Захарін акцентував увагу на можливостях освітнього співробітництва. Зокрема, кращі студенти університету мають змогу проходити практику на підвідомчих підприємствах Держпродспоживслужби, а після завершення навчання отримати цікаву роботу за фахом.

Ректор університету член-кореспондент НАН України доктор економічних наук, професор Володимир Загорський розповів про наукові розробки, які можуть бути використані в управлінській практиці (у тому числі у сфері цифровізації сфери безпечності харчових продуктів та фітосанітарної безпеки), наголосив на високій зацікавленості у співробітництві з Держпродспоживслужбою та її територіальними органами, а також запевнив про готовність до реалізації спільних освітніх проєктів.

Володимир Загорський розказав, що протягом останніх двох років в університеті значно виріс контингент здобувачів освіти (нині навчається понад 7 тис. осіб), закуплено новітнє наукове та освітнє обладнання, помітно активізувалася наукова робота, здійснюється підготовка наукових кадрів у докторантурі та аспірантурі.

В університеті здійснюється якісна підготовка фахівців у сфері цифровізації (зокрема, за спеціальностями «Інженерія програмного забезпечення», «Комп’ютерні науки», «Інформаційні системи та технології», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка»). Представнику Держпродспоживслужби продемонстрували кілька новітніх комп’ютерних класів з потужними комп’ютерами, що були встановлені завдяки підтримці міжнародних партнерів.

«Важливий орієнтир роботи Держпродспоживслужби – підвищення якості державних та адміністративних послуг, які надаються громадянам та сумлінному бізнесу. Для цього розробляються нові та удосконалюються наявні цифрові інструменти, зокрема електронні реєстри, а також модернізуються відповідні сервіси електронної демократії. Ми обговорили можливі формати взаємодії фахівців Держпродспоживслужби та науковців Національного лісотехнічного університету України, домовились про активізацію освітнього співробітництва. Приємно відзначити, що стрімко розвиваються новітні напрямки підготовки фахівців. Студенти мають можливості вивчати кращі технологічні рішення, а також закріплювати отримані знання та навички під час практичних занять у численних лабораторіях», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux