Держпродспоживслужба за підтримки Європейського Союзу та європейського проєкту EU4SaferFood створює Навчальний центр для фахівців служби в галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності харчових продуктів, санітарних і фітосанітарних заходів та інших зацікавлених осіб на базі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ).
Аташе з питань сільського господарства, Керівник сектору сільського господарства, рибальства, лісництва і безпечності харчових продуктів Представництва ЄС в Україні пан Крістіан Бен Хелл відвідав ДНДІЛДВСЕ та ознайомився з першим етапом реалізації Навчального центру, а саме отриманим обладнанням в рамках міжнародної технічної допомоги. Оснащення навчальних класів сприятиме створенню сучасної цілісної, мобільної та гнучкої системи професійного розвитку для спеціалістів по всій території України.
«Наша мета - посилити співпрацю та інтегрувати найкращі європейські практики і стандарти у національні сфери ветеринарної медицини, безпечності харчових продуктів, санітарних та фітосанітарних заходів. І важливою частиною цього є формування резерву з підготовлених фахівців, які зможуть швидко реагувати та використовувати сучасні методи в роботі. Дякуємо Представництву Європейської Союзу в Україні за допомогу у зміцнені потенціалу служби для захисту наших громадян», - підкреслив перший заступник Голови Держпродспоживслужби Олег Осіян.