Держпродспоживслужба продовжує здійснювати державний нагляд за формуванням цін на окремі продовольчі товари вітчизняного виробництва
опубліковано 19 липня 2023 року о 17:15

У непростий для нашої країни час Держпродспоживслужба продовжує виконувати одну із основних функцій – контроль за формуванням, встановленням та застосуванням державних регульованих цін.

Так, у червні 2023 року спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києі здійснено позапланову перевірку суб’єкта господарювання, який здійснює реалізацію товарів, що мають істотну соціальну значущість.

В ході перевірки встановлено, що суб’єктом господарювання при здійсненні реалізації зазначених продовольчих товарів, а саме: батона, борошна пшеничного вищого гатунку, хліба житньо-пшеничного, олії соняшникової рафінованої, яєць курячих категорії C 1, птиці (тушки курячої, четвертини тушки курячої), застосовано торговельну надбавку, що перевищує максимальний розмір 10%, чим порушено вимоги чинного законодавства.

За результатами проведеного заходу державного нагляду (контролю) Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві складено акт перевірки, на підставі якого до суб’єкта господарювання застосовано адміністративно-господарські санкції у розмірі понад 264,8 тис. гривень.

За допущені порушення посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності, винесено припис щодо усунення порушень державної дисципліни цін.

Нагадуємо, якщо ви зафіксували необґрунтоване зростання цін на соціально значущі товари повідомляйте до Держпродспоживслужби та її територіальних підрозділів.

Довідково.  Протягом І півріччя 2023 року на підставі обґрунтованих звернень громадян Держпродспоживслужбою здійснено 54 позапланові перевірки суб’єктів господарювання з питань дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. 

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання на необхідність дотримання граничного рівня торговельної надбавки (націнки) на окремі продовольчі товари вітчизняного виробництва, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 19.06.2023 № 650 «Про регулювання цін на окремі види продовольчих товарів та забезпечення стабільної роботи виробників продовольства в умовах воєнного стану», якою водночас з 01.07.2023 скасоване державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість та товари протиепідемічного призначення шляхом запровадження процедури декларування зміни роздрібних цін.


на фото яйця, хліб, молоко
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux