Держпродспоживслужба підтримує зусилля щодо підготовки висококваліфікованих фахівців для хлібопекарської промисловості
опубліковано 07 жовтня 2024 року о 16:16

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав лабораторію хлібопекарської справи, яка працює у Миколаївському національному аграрному університеті.

В лабораторії проходять практику майбутні технологи, які опановують таємниці хлібопекарської майстерності. Хлібопекарська промисловість традиційно є однією із провідних ланок агропродовольчої системи. Спеціалізовані підприємства потребують висококваліфікованих фахівців, що володіють сучасними технологіями обробки сировини та виробництва готової продукції.

Сергій Захарін повідомив, що на виконання доручення Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука нині проектуються управлінські рішення, спрямовані на системну детінізацію роботи харчової промисловості, у тому числі із застосуванням сучасних цифрових інструментів. Актуальним залишається питання про забезпечення повної простежуваності процесів виробництва, транспортування, зберігання та реалізації харчових продуктів. Особливо ретельна увага – до роботи галузей і підгалузей, які виготовляють так звані «соціальні» продукти, у тому числі хліб та хлібобулочні вироби.

Проректорка Миколаївського національного аграрного університету Антоніна Дробітько запевнила у високій зацікавленості співробітництва з Держпродспоживслужбою та її підвідомчими установами, а також докладно розказала про заходи, що вживаються для посилення оснащення різних технологічних лабораторій, арсенал яких широко використовується у наукових дослідженнях та навчальному процесі. Показово, що студенти-технологи опановують навички хлібопекарської майстерності і в лабораторіях, і на виробничих підприємствах, що дозволяє забезпечити високу якість освіти.

Під час обміну думками здобувачі освіти підкреслили важливість стимулювання розвитку аграрного сектора, який є одним із основних чинників стабільності економіки, у тому числі в частині підтримки експортного потенціалу держави. Також було наголошено на необхідності посилення контролю за безпечністю харчових продуктів, адже це є критичним для здоров’я населення та забезпечення сталого розвитку галузі.

«Стабільна робота підприємств хлібопекарської промисловості – один із ключових аспектів підтримки належної продовольчої безпеки. Важлива складова – підготовка висококваліфікованих кадрів, у першу чергу – технологів. Випускники мають володіти сучасними навичками роботи, відмінно знати обладнання, рецептури, продовольчу хімію. Відмінна риса сучасного фахівця – знання у сфері цифрових технологій, оскільки значна кількість обладнання працює на основі використання програмних продуктів. Ми обговорили результати співробітництва Держпродспоживслужби та Миколаївського національного аграрного університету за широким спектром питань,, зокрема у сфері підтримки розвитку хлібопекарської промисловості. Запропоновано продовжити спільні проекти та наукові розвідки в контексті підтримки продовольчої безпеки, у тому числі в аспекті підвищення якості харчових продуктів», - наголосив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux