Минулого тижня перший заступник Голови Держпродспоживслужби Олег Осіян взяв участь у 6-му Міжнародному семінарі з безпечності харчових продуктів BIOEASY, що проходили у Китаї. Цей захід став майданчиком для обміну досвідом у сфері безпечності харчових продуктів, ознайомлення з передовими світовими практиками та налагодження ділових контактів між українськими та китайськими компаніями.
Під час двосторонніх зустрічей із китайськими партнерами Олег Осіян обговорив нові можливості для українських виробників. Особливо важливо, що у 2025 році для України відкрито ринок Китаю для гороху та водних продуктів дикого вилову, що створює перспективи для розвитку українського аграрного та рибного секторів.
«Зроблено в Україні» — це не просто слова. Це якість, безпека та гордість, яка конкурує на світовому ринку. Держпродспоживслужба на чолі з Головою Сергієм Ткачуком продовжує відкривати нові можливості для українських виробників, що сприятиме розвитку аграрного сектору та підвищенню економічного потенціалу країни», — підкреслив Олег Осіян.
Крім того, тривають роботи щодо підготовки ще п’яти нових протоколів, які значно розширять можливості експорту української продукції до Китаю:
В рамках поїздки Олег Осіян також відвідав молочний завод у Китаї, де ознайомився з світовими технологіями виробництва та системами контролю якості у харчовій галузі.
Держпродспоживслужба продовжує активну роботу з відкриття нових ринків та розширення експорту української продукції, забезпечуючи підтримку виробників і дотримання міжнародних стандартів безпечності та якості харчових продуктів.