Держпродспоживслужба активізовує вихід української продукції на ринок Китаю

опубліковано 16 вересня 2025 року о 15:30

Минулого тижня перший заступник Голови Держпродспоживслужби Олег Осіян взяв участь у 6-му Міжнародному семінарі з безпечності харчових продуктів BIOEASY, що проходили у Китаї. Цей захід став майданчиком для обміну досвідом у сфері безпечності харчових продуктів, ознайомлення з передовими світовими практиками та налагодження ділових контактів між українськими та китайськими компаніями.

Під час двосторонніх зустрічей із китайськими партнерами Олег Осіян обговорив нові можливості для українських виробників. Особливо важливо, що у 2025 році для України відкрито ринок Китаю для гороху та водних продуктів дикого вилову, що створює перспективи для розвитку українського аграрного та рибного секторів.

«Зроблено в Україні» — це не просто слова. Це якість, безпека та гордість, яка конкурує на світовому ринку.  Держпродспоживслужба на чолі з Головою Сергієм Ткачуком продовжує відкривати нові можливості для українських виробників, що сприятиме розвитку аграрного сектору та підвищенню економічного потенціалу країни», — підкреслив Олег Осіян.

Крім того, тривають роботи щодо підготовки ще п’яти нових протоколів, які значно розширять можливості експорту української продукції до Китаю:

  • пшеничне борошно;
  • корми для домашніх тварин;
  • м’ясо птиці (експорт/імпорт);
  • яловичина (розширена номенклатура);
  • кукурудза (оновлені вимоги).

В рамках поїздки Олег Осіян також відвідав молочний завод у Китаї, де ознайомився з світовими технологіями виробництва та системами контролю якості у харчовій галузі.

Держпродспоживслужба продовжує активну роботу з відкриття нових ринків та розширення експорту української продукції, забезпечуючи підтримку виробників і дотримання міжнародних стандартів безпечності та якості харчових продуктів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux