Держпродспоживслужба у Запорізькій області перевіряє курортну зону
опубліковано 16 липня 2020 року о 16:59

«Курортна зона Запоріжжя перебуває під пильною увагою Держпродспоживслужби», - про це під час брифінгу повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктор Шершнєв.

Спеціалістами Держпродспоживслужби в складі робочих груп перед відкриттям перевірено 243 закладів оздоровлення та відпочинку для дорослих, з них 10 не були готові до функціонування через порушення санітарних норм та правил, а саме: відсутність необхідних договорів на інженерно-технічне забезпечення (питне водопостачання, збір та видалення рідких стоків та побутових відходів), допуск до роботи персоналу без медичного огляду, відсутність результатів лабораторних досліджень. На даний час частина закладів недоліки усунула та отримала відповідні акти щодо готовності до роботи, зазначив очільник служби.

Проведено 326 досліджень води питної, 256 проб води відкритих водойм (морська) на бактеріологічні та санітарно-хімічні показники, 128 проб піску. Відхилень не було зареєстровано.

Крім того, спеціалісти служби здійснили 303 перевірки щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог на узбережжі Азовського моря. За результатами перевірок керівникам закладів надано 137 пропозицій, направлено 48 узагальнених  інформацій до органів влади, про виявлені порушення проінформована Національна поліція в 39 випадках, складено 113 протоколів.

Як зазначив Віктор Шершнєв, враховуючи ситуацію, що склалася на базі відпочинку «Дніпровські зорі», та на виконання доручення голови Запорізької облдержадміністрації, Держпродспоживслужба посилила контроль у курортній зоні. На цьому тижні спільно з Національною поліцією перевірено 53 суб’єкта господарювання, при цьому майже на кожному об’єкті були виявлені порушення виконання та дотримання протиепідемічних заходів, складено 51 протокол.

У ході перевірок були виявлені такі типові порушення: не проводився температурний скринінг працівникам; відсутні дезінфікуючі засоби; відвідувачі перебувають у закладі без респіраторів або захисних масок; недотримання соціальної дистанції; адміністрацією не проводиться навчання працівників щодо правил використання засобів індивідуального захисту та інші.

Серед відпочиваючих та обслуговуючого персоналу закладів оздоровлення проведена роз’яснювальна робота щодо профілактики кишкових захворювань та здійснення необхідних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню COVID-19.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux