Держпродспоживслужба у Берліні налагоджує міжнародне співробітництво у сфері санітарних та фітосанітарних заходів
опубліковано 17 січня 2020 року о 16:00

Т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко у складі української делегації під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торгового представника України Тараса Качки та за участі заступника Міністра Тараса Висоцького у м. Берлін (Німеччина) бере участь у заходах, які відбуваються 16-18 січня в рамках проведення 85-ї міжнародної агропромислової виставки «Grune Woche – 2020».

Так, під час перебування у Берліні Ольга Шевченко у складі української делегації взяла участь у шістнадцятому засіданні українсько-німецького аграрного комітету, Міжнародній конференції високого рівня з питань африканської чуми свиней, яке відбулося під головуванням єврокомісара з питань здоров'я та безпечності харчових продуктів Стелли Киріякідес, а також у ряді двосторонніх зустрічей з керівниками аграрних міністерств Молдови, Литви, Латвії, Польщі, Саудівської Аравії та експертних панельних дискусій, які відбувались у рамках Світового форуму продовольства та сільського господарства (GFFA - 2020).

Під час тематичних засідань та двосторонніх зустрічей учасники обговорили питання розвитку співробітництва у сільському господарстві, підвищення ефективності здійснення фітосанітарного та ветеринарного державного контролю, удосконалення національного законодавства у цій сфері, створення сприятливих умов для розвитку двосторонньої торгівлі продукцією тваринного та рослинного походження, пріоритетність розвитку сучасних технологій, автоматизації та штучного інтелекту як запоруки підвищення продуктивності та урожайності. Також акцентували на важливості захисту навколишнього середовища і розвитку сільських територій, впровадження програм навчання, зокрема інспекторів за органічним виробництвом.

Крім того, Т. в. о. Голови Держпродспоживслужби у складі української делегації взяла участь в офіційному відкритті «Grune Woche – 2020» та панелі «Розвиток українського сільського господарства: шанси для німецької торгівлі».

Довідково:

З 17 по 26 січня проходить «Grune Woche – 2020» (Міжнародний Зелений Тиждень) – одна з найбільших і найпрестижніших агропромислових виставок у світі, яка була заснована у Берліні в 1926 році. Щороку проводиться понад 300 форумів, семінарів, конференцій та засідань комітетів. Також виставка виступає платформою для Глобального форуму з продовольства та сільського господарства (GFFA), на якому зустрічаються понад 80 міжнародних міністерств та виробників харчових продуктів .

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux