На Тернопільщині представники Держпродспоживслужби, місцевої влади, громадськість, батьки, учні та педагоги обговорили питання організації здорового харчування в школі
Від Держпродспоживслужби у зустрічі взяли участь Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець та керівники профільних напрямків.
Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець розповів присутнім про функції Держпродспоживслужби, наголосивши на важливості вимог щодо безпечності харчових продуктів та дотримання санітарно-гігієнічних норм в шкільних їдальнях.
Окрема увага була приділена нормативно-правовим актам, якими необхідно керуватись при організації харчування дітей у дошкільних та навчальних закладах, та відповідальність керівництва навчальних закладів у разі виявлення порушень в організації харчування, при виникненні кишкових інфекцій чи отруєнь.
Представники Держпродспоживслужби поінформували учасників заходу про те, що у разі виявлення порушення вимог щодо безпечності харчових продуктів чи порушень дотримання санітарно-гігієнічних норм в шкільних їдальнях потрібно негайно повідомляти про такі випадки до Держпродспоживслужби. Вчасне повідомлення про порушення дозволить оперативно вжити відповідних заходів з метою недопущення негативних наслідків для життя та здоров’я дітей.
Також вирішено провести у найкоротші терміни семінару щодо організації здорового харчування учнів з представниками освіти, керівниками навчальних закладів міста, учнями та підприємцями, які надають послуги по харчуванню школярів.