Держпродспоживслужба Херсонщини: забезпечуємо санітарно-епідемічне та епізоотичне благополуччя на деокупованій території
опубліковано 01 грудня 2022 року о 09:00

14 листопада у Херсоні офіційно підняли прапор України – ще один крок звільнення української землі від російської окупації. Сьогодні серед першочергових завдань Держпродспоживслужби в Херсонській області є оцінювання наслідків російського вторгнення та забезпечення епідемічного та епізоотичного благополуччя на деокупованій території.

Забезпечення епізоотичного благополуччя в регіоні знаходиться під контролем фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. На сьогодні проведено обстеження 3862 особистих селянських господарств, в яких оглянуто: ВРХ-429 голів, ДРХ -330 голів, свині - 440 голів, коні - 8 голів, птиці -21250 голів, хутрові звірі -173 голів.

З метою проведення клінічного огляду тварин ведеться робота і на особистих селянських господарствах та проводиться роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання щодо дотримання температурних режимів та строків реалізації швидкопсувних харчових продуктів.

На сьогодні відновлено електропостачання смт. Нововоронцовка та частково с. Осокорівка з 13 населених пунктів Нововоронцовської та Новоолександрівської громад, а водопостачання - лише смт. Нововоронцовка. З метою забезпечення населення якісною питною водою проводиться аналіз води, яку направлено на дослідження до Криворізької лабораторії Держпродспоживслужби.

Водночас організовано проведення інвентаризації майна структурних підрозділів, які перебувають на деокупованих територіях Бериславського, Херсонського районів та м. Херсон.

На початку березня 2022 року була захоплена територія Херсонської регіональної державної лабораторії ім. професора Л.С.Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, на яку самовільно зайшли люди, у військовій формі російської федерації та влаштували, на захопленій ними території, місце їхнього базування, а також спостережний пункт. Пізніше, на початку серпня поточного року, стало відомо про факт захоплення приміщень та матеріально–технічних засобів лабораторії. На даний час територія лабораторії звільнена від російської окупації, а стан матеріально - технічної бази підприємства невідомий. Наразі проводяться організаційні заходи щодо обстеження та проведення аварійно-відновлювальних робіт зазначеної лабораторії.

Держпродспоживслужба Херсонщини продовжує працювати та виконувати свої завдання. Підтримуємо наших захисників і йдемо до Перемоги!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux